Visbīstamākais daudzdzīvokļu mājas stāvs – šeit labāk nedzīvot; Nav nepieciešams neko teikt, sapratīsi pats

 

Eiropā, dzīvošana virs noteikta stāva tiek uzskatīta par neveselīgu un nepiemērotu izvēli. Tomēr mēs vēlējāmies pārliecināties, vai tas tiešām ir tā, un izpētīt iemeslus tam.

Dzīve no pirmā līdz trešajam stāvam parasti notiek zem koku zariem. No šāda augstuma ir iespējams klausīties, kā koki klauvē pie loga, saglabājot reālu saikni ar apkārtni un izvairoties no ieraduma skatīties uz leju uz cilvēkiem.

“Kopš 2007. gada šādas anomālijas nav konstatētas.” Meteorologi teica, kam gatavoties maija beigās-jūnija sākumā

Taču dzīve “zemākā stāvā” arī rada problēmas, tai skaitā lēnu gaisa cirkulāciju, traucētu gaisa apmaiņu, lielu ēnas un mitruma daudzumu.

Šādas vides apstākļi veicina patogēnu sēnīšu un baktēriju izplatību, kas labprāt apmetas uz betona griestiem, iekļūst mēbelēs un pat nonāk mūsu plaušās. Šo sēnīšu sporas var izraisīt bro*hītu, p**moniju un aktivizēt ale*ģis*u reakciju mehānismus.

 

Zāle neattīstās labi ēnā, un zāliena laukums zem dzīvokļu logiem bieži pārvēršas par pastāvīgi putekļainu virsmu. Kopumā pirmā stāva iedzīvotāji ir pakļauti vairākām virszemes piesārņojuma problēmām.

Automašīnu izplūdes gāzes, asfalts un citi faktori veicina gaisa piesārņojumu ar formaldehīdiem, oglekļa oksīdiem, slāpekli un citiem kaitīgiem savienojumiem.

Lai aizsargātos, ir vērts praktizēt dažādus pašaizsardzības pasākumus. Ieteicams regulāri vēdināt dzīvokli un bieži mazgāt grīdas. Tāpat ir svarīgi nepārklāt sevi aizvērtos plastmasas logos, jo tādā veidā varētu justies kā dārzeņi hermētiski noslēgtā maisiņā.

Lielākā daļa cilvēku domā, ka jo augstāk dzīvojat, jo labāk – gaiss ir tīrāks, trokšņi mazāk traucē un skats no augšas ir skaistāks. Taču ekoloģi, kuri pilsētu plānošanā piedalās, uzskata citādi. Viņi norāda, ka dzīvošana virs 6. stāva nav ieteicama.

Gaiss augstumā nav tik tīrs, jo rūpniecības uzņēmumi izplūdes gāzes izmet debesīs, un kaitīgo vielu koncentrācija 30 metru un augstāk var būt ievērojama. Šīs vielas var būt kaitīgas, īpaši, ja vējš pūš tās virzienā, kur jūs dzīvojat.

Pārbaudi savas zināšanas ar šo testu!

Vēlamies pārbaudīt tavas zināšanas par dzīvniekiem. Izpildi šo testu un noskaidro cik daudz tu zini informācijas par šo tēmu!

1 / 2

Kuri dzīvnieki nārsto?

2 / 2

Kuram no nosauktajiem dzīvniekiem vienīgajam nav zobu?

Your score is

The average score is 59%

0%

Cits neredzams ienaidnieks, kas rada problēmas augstā stāvā dzīvojošajiem, ir elektromagnētiskais starojums, ko izstaro elektriskās ierīces. Protams, elektroinstalācija un veļas mazgājamā mašīna vienādi “izmazgā” pirmajā un 17. stāvā.

 

Vecmāmiņa kāzās iedeva dāvanu. Pēctam kad mēs to atvērām uzreiz satingu

Dzelzsbetona konstrukcija efektīvi bloķē elektriskos viļņus, tādējādi spiežot tos cirkulēt apkārt dzīvoklim un daļēji uzsūcot fona starojumu līdz pat bēniņiem. Jo augstāks ir stāvs, jo intensīvāks kļūst šis fona starojums.

Ir uzskats, ka tas var būt iemesls tam, kāpēc augšējo stāvu iedzīvotāji biežāk sūdzas par galvassāpēm un slikto noskaņojumu.

Lai pasargātos no spēcīga elektromagnētiskā lauka, varat izvēlēties pārcelties no blokmājas uz ķieģeļu māju vai ķieģeļu-monolītu struktūru, kas neuzkrāj kaitīgo starojumu.

Iegādājoties dzīvokli, ir vērts izmantot īpašus vides pakalpojumus, lai nodrošinātu gaisa tīrību: tie var veikt gaisa sastāva mērījumus jūsu dzīvesvietā.

 

Turpinājumu lasi nākošajā lapā

Leave a Comment