“Kopš 2007. gada šādas anomālijas nav konstatētas.” Meteorologi teica, kam gatavoties maija beigās-jūnija sākumā

Austrumeiropas iedzīvotāji ir brīdināti par anomālijām, kas nav novērotas kopš 2007. gada. Prognozes ir paskaidrojušas, kam gatavoties maija beigās un jūnija sākumā.

Daudzos Austrumeiropas reģionos pēc pārmērīga aukstuma ir iestājies karsts laiks. Kā uzskata pazīstamais ārzemju sinoptiķis Tiškovecs, klimatiskais svārsts, kas ir nosvēries sasilšanas virzienā, turpinās palielināt temperatūras novirzi no klimatiskās normas.

Kā paskaidroja eksperts, maija beigas valsts centrālajos reģionos sāksies ar zemu mākoņu līmeni. Tajā pašā laikā termometru rādījumi dienā paaugstināsies līdz +27 grādiem pēc Celsija, bet naktī – līdz +13 grādiem pēc Celsija, kas ir par 2 grādiem virs normas.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Tiškovecs uzsvēra, ka 29. maijā sasils līdz +28 grādiem pēc Celsija, bet 30. maijā atmosfēra turpinās sasilt, un gaisa temperatūra sasils līdz +29…+30 grādiem pēc Celsija.

Pērkona negaiss un īslaicīgs lietus gaidāms 31. maijā. Termometru rādītāji sasniegs rekordlielu +31 grādu atzīmi, kas ir par 7 grādiem virs klimatiskās normas. Šādas anomālijas Austrumeiropā nav bijušas kopš 2007. gada, kad gaisa temperatūra pavasara pēdējā dienā sasila līdz +31,7 grādiem.

Lasi vēl: 2024. gada jūnijā dzīve būs kā pasakā: Globa nosauca 4 zīmes, par kurām parūpēsies zvaigznes

Prognozētājs norādīja, ka saskaņā ar statistiku šāds karsts pavasaris Austrumeiropā tiek piedots reizi 15 gados, un 2024. gadā 31. maijs var kļūt par vienu no trim rekordistiem visā meteoroloģijas vēsturē.

Tiškovecs piebilda, ka vasaras sākumā valsts centrālās daļas iedzīvotājus gaida ļoti silts laiks. Termometra stabiņi pakāpsies līdz +30 grādiem pēc Celsija, bet klimatiskā norma ir +22 grādi pēc Celsija.

Tajā pašā laikā pastiprināsies pērkona negaisi un sāksies lietusgāzes. Jūnija pirmajās 5 dienās Austrumeiropā var nokrist 50% no mēneša nokrišņu normas, bet apgabala rietumos un dienvidrietumos – 3/4 no kopējā jūnija debesu mitruma apjoma.

Bet kas zināms ar Latvijas laikapstākļiem tuvākajā laikā? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment