Visbīstamākais daudzdzīvokļu mājas stāvs – šeit labāk nedzīvot; Nav nepieciešams neko teikt, sapratīsi pats

Trokšņa problēmas dzīvokļu kompleksos var būt nevienmērīgas un sarežģītas. Piemēram, pretaizdzīšanas sistēmas skaņa var traucēt pirmā stāva iedzīvotājiem, bet šosejas troksnis var būt nepanesams piektā vai astotā stāva iemītniekiem.

Trokšņu kartes, ko izstrādā speciālisti, palīdz saprast, kādā veidā troksnis izplatās un ietekmē dažādas dzīvojamās telpas.

Ja dzīvo daudzstāvu ēkas augšējos stāvos, bailes no augstuma var pastiprināties. Pēc ārvalstu zinātnieku jaunākajiem datiem, katrs trešais cilvēks jūtas nedroši augstumā.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Turklāt, vibrācijas, kas ir raksturīgas augstceltņu augšējiem stāviem, var pastiprināt šo bailes sajūtu, padarot cilvēkus neērti un nemierīgiem. Šādos gadījumos var rasties klaustrofobija (bailes no slēgtām telpām) vai agorafobija (bailes no atklātām telpām).

Reizēm vibrācijas var pārsniegt drošas vērtības un ietekmēt noteiktas smadzeņu struktūras, traucējot cilvēka nervu sistēmu. Resonanses laikā ķermenis var iekļūt de*resijas stāvoklī, izjūtot neskaidru trauksmes sajūtu, kas var attīstīties līdz pat šausmu izjūtai.

 

Tu droši vien nokritīsi no krēsla, kad uzzināsi, kāds ir Allas Pugačovas pensijas apjoms

 

 

Dzīvojot augstu virs zemes, cilvēks bieži jūtas nedrošā situācijā, nevar pilnībā atpūsties un atbrīvoties no psiholoģiskā spriedzes.

Ideālam mājoklim ir noteikti kritēriji: mazstāvu ēka, ne vairāk kā 6-7 stāvi, kurā ir skaista ainava: no vienas puses – parks, no otras puses – ūdens. Šie divi elementi ir izcili dabas filtri, kas pasargā no netīrumiem un putekļiem.

Jūs varat dzīvot šādā mājā jebkurā stāvā, nekaitējot veselībai. Tomēr būtu jāpiedomā vairāk, ja tā ir augstāka par 7 stāviem.

Leave a Comment