Uzmanību, vecāki! Arī bērnam var sāpēt sirds

Iemantotie trokšņi
Visbiežāk tie parādās pēc kādas pārciestas slimības. Piemēram, streptokoku infekcija reizēm spēj izraisīt reimokardīta attīstību. Iekaisums skar sirds muskuli un vārstuļus, atstājot uz tiem to struktūru izmainošas rētas.

Ja bērns, kas vecāks par 5 gadiem, izslimojis angīnu vai ARVI un terapeits atklājis viņam trokšņus, kuru agrāk nebija, tas var nozīmēt, ka sirdī aktīvi attīstās iekaisuma process.

Šādā gadījumā bērnam parasti ir paaugstināta temperatūra, reizēm viņš jūt sāpes sirdī un locītavās, asinsaina neatbilst normai, īsi sakot, parādās klasiskie organisma reimatisko sarežģījumu simptomi.

Bērns obligāti jāaizved pie kardiologa, kurš nozīmēs nepieciešamo ārstēšanos. Lai palīdzētu bērnam ātrāk pieveikt slimību, līdz pat pilnīgai veselības atgūšanai viņam ieteicams dot dzert ārstniecības augu uzlējumus.

Piparmētru, fenheļa un maijpuķīšu uzlējums
* Sajauc 3 tējkarotes piparmētru lapas, 2 tējkarotes fenheļa augļu un 1 tējkaroti maijpuķīšu ziedu. Tējkaroti maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, 15 minūtes karsē ūdens peldē, tad izkāš un atšķaida ar ½ glāzes verdoša ūdens. Dod bērnam pa ¼ glāzes 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Iedzimtie trokšņi
To cēlonis ir kāda patoloģija, kad bērns vēl bija attīstības stāvoklī mātes miesās. Tie norāda, ka sirds ir nepareizi veidojusies un nespēj nodrošināt organismam normālu dzīvības procesu. Vēl tie brīdina par dažādām sirds nepietiekamības formām, kuras parasti atklājas jau pirmajos dzīves mēnešos.

Ja bērnam ir regulāras problēmas ar elpošanu, ādai ir zilgana nokrāsa, viņš attīstās lēnāk par saviem vienaudžiem, iespējams, iedzimtās patoloģijas novēršanai viņam var būt nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās.

Ja mazulis aug un attīstās tāpat kā visi bērni, ir spējīgs dzīvot aktīvu dzīvi, nevajag ar viņu apieties kā ar invalīdu. Gluži otrādi, viņam ir jāpalīdz būt tikpat aktīvam kā citi bērni, taču obligāti ir arī profilakses pasākumi. Līdz laikam, kad būs beigusies bērna fiziskā attīstība, viņam regulāri nepieciešama kardioloģiska pārbaude. Visu šo laiku bērnam jādod dzert sirds muskuli stiprinošus ārstniecības augu uzlējumus.

Irbenes, mežrozīšu un pīlādžu uzlējums
* Pa ēdamkarotei sajauc žāvētus mežrozīšu augļus, pīlādžu un irbenes ogas, rozīnes un žāvētas aprikozes. Pusglāzi maisījuma ieber termosā, aplej ar litru verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkaš. Dod tējas vietā neierobežotu laiku.

Leave a Comment