Atklāta disbakteriozes saistība ar zālēm. Lieto tās piesardzīgāk!


Pēdējos gados disbakterioze bērniem kļuvusi visnotaļ aktuāla problēma. Cēlonis tai ir gan nelabvēlīgie ekoloģiskie apstākļi, kas pamazām pasliktina bērnu veselību, gan arī neattaisnotā cenšanās jebkuru saslimšanu ārstēt ar antibiotikām.

Disbakterioze ir nelabvēlīgas pārmaiņas zarnu mikroflorā, bet ja normālā bakteriālā vide zarnu traktā tiek izjaukta, rezultātā pazeminās imunitāte, bērni biežāk slimo un slimība vienmēr rit ilgāk un smagāk.

Lai izvairītos…
Disbakteriozes ārstēšana ir sarežģīta un ilgstoša. Tāpēc pats labākais ir sākt tās profilaksi vēl pirms bērna piedzimšanas. Novērojumi pierādījuši, ka mātēm pirms dzemdībām zarnu traktā palielinās vērtīgo bifidobaktēriju daudzums. Profilakses galvenā nozīme ir nepieļaut šīs vērtīgās mikrofloras izmaiņas grūtniecības laikā.

Ļoti svarīgs ir pareizs uzturs – tam jābūt bagātam ar vitamīniem. Ieteicamas ir sulas, augļi, ogas (īpaši vērtīgas ir meža ogas, kuras cilvēce vēl nav paguvusi saindēt ar slāpekli saturošiem mēslojumiem). Toties no smagiem, grūti sagremojamiem ēdieniem (trekna gaļa, tortes, kūkas, kūpinājumi u.c.), kā arī produktiem, kas satur nitrātus (desas, cīsiņi) vai izraisa alerģiju (zivis, šokolāde, kakao), labāk atturēties. Pirms ieplānotās grūtniecības jāpacenšas novērst visus hroniskās infekcijas perēkļus zobos, rīklē, gremošanas un uroģenitālajā sistēmā.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment