Tuvojas barga ziema: vasaras karstums neko labu neliecina un tas visticamāk novedīs pie šī!

Vasaras karstums, ko piedzīvojam šogad, varētu būt bargas un ilgstošas ziemas priekšvēstnesis. Klimatologi un meteorologi ceļ trauksmes zvanu: ekstrēmajiem laikapstākļiem, ko piedzīvojam pašlaik, var būt nopietnas sekas turpmākajos mēnešos.

Vasaras karstums: kas notiek?

Šis gads ir bijis īpaši karsts. Temperatūra pārspēj visus rekordus, un saulaino dienu skaits pārsniedz visas cerības.

Cilvēki no karstuma glābjas ēnā, pie ūdens un zem gaisa kondicionieriem, taču tikai retais aizdomājas par to, ka šādi laikapstākļi var būt nopietnu klimata pārmaiņu priekšvēstnesis.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Kāpēc karstā vasara ir aukstas ziemas priekšvēstnesis?

Zinātnieki skaidro, ka ekstremālas vasaras temperatūras var būt saistītas ar izmaiņām atmosfērā un okeāna straumēs.

Šīs izmaiņas var izraisīt ne tikai aukstu, bet arī ļoti bargu un ilgstošu ziemu. Klimata modeļi liecina, ka šādas anomālijas tuvākajos gados varētu kļūt arvien biežākas.

Kopumā 2024. gada ziema būs silta, bet nenormāli kontrastaina. Laikapstākļiem sasilstot, ievērojami mainīsies aukstuma periodi, kā rezultātā gaidāms sasalstošs lietus. Spēcīgo dienvidu ciklonu aizmugurē, domājams, februāra vidū. Var būt sniega pērkona negaiss.

Tāpēc iesaku ikvienam parūpēties par sevi un paskatīties zem kājām, un pilsētās arī virsotnē, sasilšanas periodos gaidāmas sniega lavīnas un krītošas ​​lāstekas.

Kas attiecas uz lielāko daļu Austrumeiropas, laiks gaidāmajā ziemā būs par 5 grādiem siltāks nekā parasti. Tajā pašā laikā tas ir tikpat kontrastējošs kā citviet. Tāpēc šajā ziemā spēcīgs vējš un sniega vētras būs obligāts nosacījums. Esi uzmanīgs!

Proti, 30 grādu sals nav gaidāms. Minimālā gaisa temperatūra pilsētā būs -25-27.

Lasi vēl: Senas tautu gudrības 18. jūlijam: ko nevajadzētu darīt, lai izvairītos no nelaimes un bankrota

2024. gada ziema būs kļuvusi neparasta un neaizmirstama daudzu iemeslu dēļ. Ārzemju Hidrometeoroloģijas centra vadītājs Vilfands atzīmēja ievērojamo nokrišņu daudzumu, kas gaidāms ziemas mēnešos.

Spriežot pēc viņa vārdiem, šī ziema mūs nelutinās ar normāliem, ziemīgiem klimatiskajiem apstākļiem. Biežas ir laika apstākļu izmaiņas: no atkušņiem līdz salnām, kas mīsies savā starpā, kas padarīs šo sezonu patiesi dīvainu.

Tomēr viņš ir atklājis kādu šīs ziemas gaidāmo anomāliju. Tas būs skarbi! Lasām tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment