Tuvojas barga ziema: vasaras karstums neko labu neliecina un tas visticamāk novedīs pie šī!

Īpašu uzmanību Vilfands pievērsa uzsnigušā sniega blīvumam, norādot, ka tik spēcīgi nokrišņi pēdējās desmitgadēs nebūs bijuši. Prognozes liecina, ka snigšana turpināsies arī martā, padarot pašreizējo sezonu par vienu no sniegotākajām pēdējo desmitgažu laikā.

Spēcīgā snigšana atkal pārklājusi galvaspilsētu, sagādājot neērtības daudziem, sākot no komunālajiem pakalpojumiem līdz autovadītājiem un gājējiem.

Tādējādi 2024. gada ziema atstās savas pēdas atmiņā ne tikai sniega pārpilnības dēļ, bet arī laikapstākļu nestabilitātes dēļ, kas prasa būt elastīgiem un spējīgiem atrast pozitīvus mirkļus arī sarežģītās situācijās.

Jāizbauda katrs mirklis, ko šī ziema mums sniegs, un jāredz tajā ne tikai problēmas, bet arī iespējas jaunai pieredzei un atklājumiem. Šī ziema būs pilna arī ar anomāliem brīžiem.

Ko par to saka sinoptiķi?

Saskaņā ar prognozēm aukstākais mēnesis būs janvāris. Kas principā nepārsteidz. Pēc ilggadējiem laikapstākļu novērojumiem, janvāris vienmēr ir aukstākais ziemas mēnesis. Tātad līdz šim vērienīgie speciālisti mūs ne ar ko nav spējuši pārsteigt.

Un tagad sīkāk

Vai varat iedomāties, kas ir sviestmaize, vai ne? Šī ir slēgta sviestmaize, kurā starp diviem maizes gabaliņiem ir paslēpts kāds pildījums.

Tātad gaidāmo ziemu sinoptiķi nodēvēja par “silto sviestmaizi”, kas nozīmē, ka pirmie un pēdējie ziemas mēneši būs vairākus grādus siltāki par klimata normu .

Lasi vēl: Met darbu pie malas: Šīm 5 zvaigžņu zīmēm vajadzētu atpūsties līdz 2024. gada jūlija beigām

Viens vai divi grādi, un februārī pozitīvā novirze būs pat trīs grādi. Tajā pašā laikā janvāris Centrālās Austrumeiropas iedzīvotājiem var šķist ļoti auksts: iespējamas stipras sals un spēcīga sniegputenis. Salnas sāksies tieši gada beigās – Vecgada priekšvakarā.

Varbūt tas ir saistīts ar dabiskām svārstībām starp sausuma periodiem un stiprām lietusgāzēm? Un šogad būs maksimums 50 gadu ciklā.

Tagad ir ūdens krituma periods. Nākamo divu līdz trīs gadu laikā zemūdens cikls beigsies un ūdens sāks atgriezties. Iepriekšējo reizi ezeri tik ļoti atkāpās pagājušā gadsimta 70. gados lielā sausuma dēļ.

 

Leave a Comment