Tu pat iedomāties nespēj, kādas nelaimes var notikt, ja atradīsies kapsētā diennakts tumšajā laikā

Mūžībā aizgājušo tuvinieki atbilstoši savām iespējām ierodas kapsētā, lai veiktu tur dažādus darbiņus, tostarp nomazgātu vai uzliktu pieminekli, nokrāsotu žodziņu, uzliktu ziedus.

Bet noteikumi attiecībā uz kapu apmeklējuma laiku ir sekojoši: ārā nedrīkst būt tumšs un vēlams ierasties dienas pirmajā pusē. Lai netraucētu mirušo mieru, tautā nav pieņemts kapus apmeklēt ziemā un pēc saulrieta.

Kāpēc tad vakarpusē nedrīkst atrasties kapu teritorijā?

1. Periodu pēc pusdienām un līdz rītam nosacīti dēvē par “mirušo”. Dzīvajiem tur nav vietas, izņemot dažādus burvjus un magus, bet viņi, kā likums, ierodas kapos nevis vakarā, bet ap pusnakti. Melnajiem rituāliem nepieciešama pilnīga tumsa un jābūt izslēgtai iespējai kādu satikt.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Bet, ja cilvēks uzturas kapos, kad sāk satumst, viņš var iedzīvoties garīgās slimībās. Viņš sāk redzēt spokus, nodreb pie katra troksnīša un maldās “trijās priedēs”, nespējot atrast izeju no kapsētas. Nereti tās ir kapsētas saimnieka izdarības, kuram ir nepatīkami nelaikā ieraudzīt apmeklētājus.

Lasi vēl: LMT brīdina visus sakarā ar ļoti nepatīkamām ziņām: ”Ņem vērā šo informāciju”

2. Jāņem arī vērā, ka tādās vietās kā kapi mēdz uzturēties marginalizētas personas, alkoholiķi un agresīvi bezpajumtnieki, kas dažreiz var būt ļoti bīstami. Tikšanās ar viņiem noteikti nebeigsies labi, pat tad ja “iejauksies” mūžībā aizgājušie.

Reizēm kapsētās parādās īsti bandīti un paklusām aprok kārtējo upuri neredzamā vietā. Ja kāds cilvēks nejauši būs liecinieks kaut kam tādam, diez vai viņš izpelnīsies ļaunprāšu žēlastību.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Leave a Comment