LMT brīdina visus sakarā ar ļoti nepatīkamām ziņām: ”Ņem vērā šo informāciju”

LMT brīdina visus sakarā ar ļoti nepatīkamām ziņām. Ņem vērā šo informāciju, lai nerastos nepatīkami pārpratumi jau tuvākajā laikā. 

LMT brīdina par krāpnieku aktivitāti, kuri izmanto šī mobilā sakaru operatora vārdu, lai veiktu zvani un sūtītu ziņas, tostarp īsziņas, “iMessage” un “WhatsApp” ziņas, saturot viltus saites. Šīs saites varētu saturēt ļaunatūras vai būt paredzētas klientu personīgo datu krāpšanai.

Daži klienti ir saņēmuši ziņojumus, kurās teikts, ka viņu abonements ir apturēts un lai to atjaunotu, nepieciešams noklikšķināt uz pievienotās saites. LMT mudina klientus būt piesardzīgiem un neklikšķināt uz šādām aizdomīgām saitēm.

 

LMT Privātpersonu apkalpošanas dienesta direktore Ilze Saulīte uzsver, ka LMT neizmanto šādu ziņošanu.

“Bez klienta pieprasījuma mēs neatrādīsim ziņas ar saitēm, kas ved uz tīmekļa lapu, kurā jāievada klienta personīgie dati. Mēs aicinām būt uzmanīgiem, ja pievienotajā saitē redzami cipari, aizdomīgi vārdi vai zīmes,” saka Saulīte.

Lasi vēl: Latviešu burvis prognozēja kāda būs Donam vieta Eirovīzijas finālā – vai viņa prognoze bija pareiza?

Viņa arī norāda, ka LMT ziņas klientiem nosūta latviešu valodā, izmantojot garumzīmes un pareizrakstības zīmes. Tādēļ viņa aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, ja tiek saņemta īsziņa ar daudzām gramatikas kļūdām.

Populārākā telekomunikāciju uzņēmumu Latvijā ir “Latvijas Mobilais Telefons” (LMT), kas piedāvā mobilās sakaru pakalpojumus, tai skaitā mobilā interneta pieslēgumu, sarunu un īsziņu pakalpojumus.

Otrais populārākais ir “Tele2”, kas arī piedāvā plašu mobilo sakaru pakalpojumu klāstu. Trešajā vietā ir “Tet”, kas specializējas gan mobilajos sakaros, gan interneta pieslēgumos mājas un uzņēmēju lietojumam. Kopumā LMT, Tele2 un Tet ir galvenie spēlētāji Latvijas telekomunikāciju tirgū.

 

 

Leave a Comment