To nezina praktiski neviens! Slepenā nozīme, kas slēpjas aiz skaitļiem, kas atrodas uz olu kastītes iepakojuma

Konkrētais datums ir no 001 līdz 365 un norāda dienu, kad olas tika iepakotas. Katrs kods atbilst vienai gada dienai, t. i., 001 ir 1. janvāris, bet 365 – 31. decembris. Kad olas ir iepakotas, tās ledusskapī uzglabāsies četras līdz piecas nedēļas. Psst: Lūk, cik ilgi uzglabāsies citas pārtikas preces.

Saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamenta datiem olas var pārdot ne ilgāk kā 30 dienas pēc to iepakošanas. Tātad, pat ja tās ir noliktavā un to derīguma termiņš nav beidzies, tās var būt dažas nedēļas vecas. Ei! (Ja tas viss jums liek aizdomāties, kāpēc olu dzeltenumi ir dažādu krāsu, mums ir atbilde.)

Olām pievēršot uzmanību ne tikai tūlītējam baudījumam, bet arī to svaiguma ilgtermiņa saglabāšanai, jūs nodrošināsiet ne tikai izcilu garšas pieredzi, bet arī pārtikas drošību. Tas ir būtiski, jo, laikam ejot, olu kvalitāte var ievērojami mainīties.

Novecojot, ola zaudē mitrumu un oglekļa dioksīdu, un šo procesu pavada būtiskas izmaiņas tās ķīmiskajā sastāvā. Baltums kļūst plānāks, dzeltenums kļūst jutīgāks pret saplaisāšanu, un tas var ievērojami ietekmēt gan olas tekstūru, gan garšu. Tāpēc, ja vēlaties saglabāt olas augstākās kvalitātes stāvoklī, ir svarīgi pievērst uzmanību ne tikai derīguma termiņam, bet arī svaiguma pazīmēm.

Turklāt, ēdot vecas olas, kuru derīguma termiņš ir beidzies, palielinās risks inficēties ar pārtiku pārnēsājamām slimībām. Tāpēc ir ieteicams būt uzmanīgam un izvēlēties svaigas olas, lai nodrošinātu gan garšas baudījumu, gan veselību.

Runājot par olu iepakojumā redzamo kodu, kas sākas ar “P” un ir tuvu Jūlija datumam, tas ir rūpnīcas kods, kas norāda, kur olas ir iepakotas. Šī informācija varētu būt noderīga, ja olas tiek atsauktas no tirgus, jo, analizējot rūpnīcas kodu, jūs varat noteikt, vai tas sakrīt ar jūsu iegādātās kartona kārbas kodu. Šis aspekts palīdz uzturēt pārredzamību un pievienot vēl vienu slāni patērētāju informētībai par pārtikas produktiem.

Mēs zinām, cik stresaina var būt iepirkšanās pārtikas preču veikalā, taču Jūlija datuma pārbaude ir papildu solis, ko ir vērts aplūko. Ja nevēlaties izvilkt kalendāru un kalkulatoru (mēs jūs par to nevainojam), šeit ir vispārīgs noteikums, ko vajadzētu ievērot: Ja pērkat olas janvāra sākumā vai vidū, meklējiet mazākus skaitļus (015 būs ievērojami svaigākas nekā 364). Ja pērkat olas gada beigās, meklējiet pēc iespējas augstāku skaitli.

Leave a Comment