To nezina praktiski neviens! Slepenā nozīme, kas slēpjas aiz skaitļiem, kas atrodas uz olu kastītes iepakojuma

Svaigu olu kvalitātes pārbaude ir būtiska, it īpaši ņemot vērā to, ka olu kastītes norādītais derīguma termiņš ne vienmēr ir absolūts norādījums par to, vai olas ir svaigas vai nē. Ir vairāki veidi, kā pārliecināties par svaigumu, nevis pilnībā paļaujoties uz iepakojumā uzrādīto datumu.

Pirmkārt, var veikt vizuālu pārbaudi. Ja olas ir veselas un nekādā veidā nav bojātas, iespējams, tās ir saglabājušas svaigumu. Tomēr, šī metode nav absolūta, jo olas var zaudēt svaigumu arī, saglabājot veselību.

Otru veidu, kā pārbaudīt olu svaigumu, var veikt, ieliekot tās ūdenī. Svaigas olas noslīkst uz dibena, kamēr vecākas olas var pacelties uz virsu vai peldēt. Tas ir saistīts ar gaisa kameru lielumu olas iekšienē, kas palielinās ar laiku.

Tātad, lai nodrošinātu svaigu olu baudījumu, ieteicams apvienot vizuālo pārbaudi ar ūdens metodi. Tas palīdzēs jums izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem un nodrošināt, ka jūsu ēdienkarte iegūst tikai labāko olu kvalitāti.

Ledusskapī bieži vien atrodas olas, tās būdams viens no pamatproduktiem, kas piedāvā daudzveidīgas gatavošanas iespējas – sākot no ceptām un kultām līdz vārītām olām. Ja jums rūp svaiguma un kvalitātes nodrošināšana, varat iedomāties, ka olu izvēle robežojas ar šķiru, lielumu un derīguma termiņa pārbaudi. Tomēr, tur ir vairāki noslēpumi un ieteikumi, kas palīdzēs jums pagarināt olu glabāšanas laiku, saglabāt to svaigumu un noteikt, vai tās joprojām ir piemērotas patēriņam.

Pārbaudi savas zināšanas ar šo testu!

Vēlamies pārbaudīt tavas zināšanas par dzīvniekiem. Izpildi šo testu un noskaidro cik daudz tu zini informācijas par šo tēmu!

1 / 2

Kuri dzīvnieki nārsto?

2 / 2

Kuram no nosauktajiem dzīvniekiem vienīgajam nav zobu?

Your score is

The average score is 59%

0%

Pirmkārt, svarīgi ir zināt, ka olas labi saglabājas ledusskapī, ja tās tiek uzglabātas pareizi. Ideālais glabāšanas veids ir ar olas spicāko daļu uz leju, tādējādi saglabājot dabisko olu pozīciju. Turklāt, izvairieties no biežas olu pārvietošanas, jo tas var veicināt bojājumus čaulā un samazināt to svaigumu.

Vēl viens ieteikums ir izmantot olu pārbaudes metodi, noliekot tās ūdenī. Svaigas olas parasti noslīkst uz dibena, kamēr vecākas var pacelties uz virsu. Šis tests palīdz novērtēt olu svaigumu, pamatojoties uz gaisa kameru izmēru iekšpusē.

Tātad, pievienojot šos noslēpumus ikdienas gatavošanai, jūs ne tikai pagarināsiet olu glabāšanas laiku, bet arī nodrošināsiet sev visaugstāko kvalitāti un svaigumu ēdienos, kurus sagatavosiet ar šiem daudzveidīgajiem pārtikas produktiem.

Kā atšifrēt olu iepakojumu
Uz olu kastītes sāniem, tieši blakus (vai zem) datuma “BEST by”, redzēsiet trīs ciparu kodu. Nē, tas nav patvaļīgs sērijas numurs; tas ir Jūlija datums, jūsu drošais ceļvedis uz svaigām olām.

Tomēr šeit sākas būtiskas lietas, ko cilvēki bieži jauna un izrādās, ka tieši olu kastītēm ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību, jo pretējā gadījumā situācija var sanākt ļoti nepatīkama un lūk kādēļ…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment