Tas sāksies 12. oktobrī un būs 12 dienas pēc kārtas: sinoptiķi sniedza negaidītu prognozi

Prognozes ir vēstījušas par jaunu klimatisko pavērsienu, kas iestāsies jau no 12. oktobra. Šādas laikapstākļu izmaiņas būs pavisam negaidītas, jo cilvēki jau ir pielāgojušies citam meteoroloģiskam stāvoklim. Un šis periods ilgs aptuveni pusotru nedēļu pēc kārtas.

 

Snigšana notiek ziemas mēnešos, vēlā rudenī vai agrā pavasarī, kad gaisa temperatūra svārstās ap vai noslīd zem nulles grādiem. Pavasara sezonā sniegputenis tiek saukts par “cīruļa sniegu”.

Parasti sniegputenis materializējas ciklona tuvumā, un tā intensitāte ir atkarīga no ciklona dziļuma.

Jo dziļāks ir ciklons (ko raksturo zemāks atmosfēras spiediens tā kodolā) un jo lielāka ir atmosfēras spiediena atšķirība starp ciklona centru un to aptverošo atmosfēras spiedienu, jo spēcīgāks kļūst vējš, tādējādi izraisot stiprāku snigšanu.

Lasi arī: Jau bērnībā vecmāmiņa mācīja par īpašām vietām mājā, ar kurām jārīkojas pareizi, lai būtu labklājība. Es jums pastāstīšu par vienkāršiem noteikumiem

Lasi arī: Grūtniece piedzīvo īstu šoku, uzzinot ultrasonogrāfijas rezultātus. Kaut ko tādu viņa tik tiešām nebija gaidījusi!

Pēc Gismeteo dienesta meteorologu teiktā, jaunas radikālas laikapstākļu izmaiņas tuvākajās dienās skars gandrīz visus Eiropas centrālos reģionus, kā arī citu Eiropas daļu apgabalus.

Lūk, kas sagaidāms pie mums, Latvijā! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment