Tas sāksies 12. oktobrī un būs 12 dienas pēc kārtas: sinoptiķi sniedza negaidītu prognozi

Stiprs aukstums pagājušajā nedēļā un šonedēļ ir skāris gandrīz visas pilsētas no Berlīnes līdz pat Rīgai.

Dažviet Latvijā pat uzsniga pirmais sniegs, bet temperatūra bija novembra klimatiskās normas līmenī. Tajā pašā laikā lielākā daļa cilvēku ātri pielāgojās nenormālajam aukstajam laikam, sāka ģērbties ievērojami siltāk, un mājās jau ir sākusies apkures sezona.

Tomēr sinoptiķi brīdina, ka tuvākajā laikā Eiropas Austrumu daļu gaida strauja un spēcīga sasilšana. Tāpēc termometru stabiņi sāks celties pēc 12. oktobra. Šajā Eiropas reģionā vispirms temperatūra sasniegs 11 grādus, bet nedēļas nogalē termometru stabiņi būs jau plus 13-14, kas būs četras reizes vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Lasi arī: Jau bērnībā vecmāmiņa mācīja par īpašām vietām mājā, ar kurām jārīkojas pareizi, lai būtu labklājība. Es jums pastāstīšu par vienkāršiem noteikumiem

Lasi arī: Grūtniece piedzīvo īstu šoku, uzzinot ultrasonogrāfijas rezultātus. Kaut ko tādu viņa tik tiešām nebija gaidījusi!

Šāds negaidīts siltums, pēc meteorologu domām, Eiropas centrālajā un austrumu daļā saglabāsies vismaz līdz nākamās nedēļas beigām, tas ir, 12 dienas pēc kārtas. Savukārt nākamnedēļ lietavām vajadzētu beigties un parādīsies saule, tāpēc kļūs vēl siltāks. Un iespējama pat atvasaras ierašanās, sola sinoptiķi.

Bet Eiropas dienvidu reģionos, kur nesen gaisa temperatūra atdzisa līdz plus 13 grādiem pēc Celsija, pēc dažām dienām atkal pienāks vasaras sezona. Tur gaiss iesils līdz 22-23 grādiem pēc Celsija, un nakts temperatūra pakāpsies līdz 11 grādiem pēc Celsija.

Arī interesanti:

Triks ar miltiem, lai nerūsējošā tērauda izlietne spīdētu

Ceļmallapu sīrups: pagatavošanas recepte, ieguvumi un lietojums

Hipnoterapeits atklāj, kāpēc sākumā negribas iet dušā, bet pēc tam negribas no tās izkāpt: 4 neparasti “vannas istabas psiholoģijas” fenomeni

 

Leave a Comment