Starp nogrimušā Titānika atlūzām atrod ko neparastu; pat ūdenslīdēji uz brīdi apklusa

Savā pirmajā un diemžēl pēdējā braucienā 1912. gada 14. aprīlī, svētdienas vakarā 23:40 (pēc kuģa laika), Titāniks saskrējās ar aisbergu un nogrima pēc divām stundām un četrdesmit minūtēm. 

Titānika vēsture

Titāniks nogrima pirmdienas, 15. aprīļa rītā 2:20. Bojā gāja 1500 cilvēku un tā bija viena no lielākajām miera laika jūras nelaimēm un arī pati slavenākā.

Titānika uzbūvēšanai tika izmantotas modernākās tā laika tehnoloģijas, un tādēļ tika uzskatīts, ka tas ir nenogremdējams, tomēr diemžēl tā gan nebija. 

Tam laikam kuģis bija nepārspēts greznībā, jo nevienam citam nebija tādu ekstru kā Titānikam. Uz kuģa bija peldbaseins, sporta zāle, turku pirts, bibliotēka un pat neliels skvoša laukums.

Pirmās klases istabas bija dekorētas ar koka paneļiem, dārgām mēbelēm un elegantām dekorācijām, kas lika elpai aizrauties. Uz kuģa bija trīs lifti pirmās klases pasažieriem, un kā jauninājums bija arī lifts otrās klases pasažieriem, kas likās tajā brīdī par milzīgu kuģa ekstru.

Lasi vēl: Publicēts Allas Pugačovas pensijas apjoms: tas ir īsts pārsteigums ikvienam

Lasi vēl:  Lai dabūtu līdzekļus mātes ārstēšanai, sieviete aplaupīja miljonāru. Bet kad viņa gribēja atdot nozagto, notika kaut kas satriecošs!

Trešdien, 1912. gada 10. aprīlī kuģis uzsāka savu liktenīgo ceļojumu no Sauthemptonas Anglijā uz Ņujorku. Pasažieri bija sajūsmā par iespēju izbraukt ar pirmo tik grezno kuģi.

Svētdienas naktī, 14. aprīlī, temperatūra bija nokritusies tuvu pie nulles, un okeāns bija rāms. Kapteinis Smits, saņēmis brīdinājumu par manītiem aisbergiem tajā rajonā, tomēr pat nenojauta par tuvojošos nelaimi.

Sākumā pasažieri nemaz nesteidzās pamest šķietami drošo kuģi, nekā neizrādīja izpratni par briesmām un negribīgi sēdās glābšanas laivās, tomēr vēlāk viss strauji mainījās.

Pašreizējais nogrimušais kuģis ar katru dienu grimst arvien dziļāk dzelmē. Mazākas detaļas, piemēram, stūre, ir jau izzudušas pavisam. Tomēr uz kuģa vraka dzelmē tika atrasts ļoti interesants priekšmets.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment