Spēcīgākā marta diena: ko šodien vajadzētu obligāti izdarīt, lai atlikušo gadu nepaliktu bez naudas

Ko šajā dienā vajadzētu darīt

Viens no obligātajiem Jarilinas dienas rituāliem attiecās uz grūtniecēm. Radinieki viņas izsūtīja ārā, lai uzlādētos ar saules enerģiju. Tas pievienoja spēku, kas sievietēm nepieciešams dzemdību laikā.

Vecmātes Jarilinas dienā vāca sniegu, kausēja, mazgāja rokas un seju, lai vēlāk, pēc leģendas, dzemdības būtu ātras un veiksmīgas. Arī grūtniecēm bija jāmazgā seja ar kausētu ūdeni. Sievietes pēc tam nebaidījās no dzemdībām, zinot, ka viņām veiksies.

Jarilinas dienā bija paredzēts sēdēt, dejot, izklaidēties. Meitenes ”sagrieza” puišiem prātus, cerot atrast savu dvēseles palīgu. Tika uzskatīts, ka zēniem un meitenēm, kas satikās 1. martā, laulība būs ilga un veiksmīga.

Ja naktī uz šo dienu uzsniga sniegs, sievietes no rīta pamodināja bērnus un sūtīja viņus tīrīt celiņus no mājas uz aku. Tika uzskatīts, ka šis rituāls pasargās bērnus no slimībām un padarīs viņus laimīgus.

Mūsu senči baidījās no Dieva Jarila. Viņa spēcīgais raksturs bija leģendārs. Sadusmot dievību nozīmēja parakstīt savu spriedumu. Par to bija pietiekami daudz leģendu un mītu. Tāpēc cilvēki ievēroja noteikumus, atceroties, ka 1. marts ir aizliegts:

Mīdīt sniegu, izgāzt tajā atkritumus, liet netīro ūdeni. Viņi zināja, ka tas novedīs pie nabadzības un slimībām.

Nocirst kokus. Tas tika uzskatīts par šausmīgu grēku, kura atmaksa būtu visas iedomājamās un neiedomājamās problēmas, kas kristu no visām pusēm.

Skandalēt un lamāties. Miera pārkāpēji gaidīja sodu smagu slimību veidā.

Skaitīt sīknaudu. Pēc tam asaras būs jālej nevis gadu, bet veselus trīs gadus, kas paies nabadzībā.

Lasi vēl: Neveiksmju josla un finanšu zaudējums: Volodina devusi biedējošu prognozi vienai zodiaka zīmei

Veidot rokdarbus. Tika uzskatīts, ka viss, kas šajā dienā kas tiks šūts vai gleznots, nesagādās prieku un ātri kļūs nevērtīgs.

 

Leave a Comment