Sinoptiķi izziņo steigšus paziņojumu, ka tuvākās naktis būs skarbas! Iespējams pat ziemīgs laiks

Austrumeiropu gaida jauns aukstā laika posms. FOBOS meteoroloģijas centra vadošais speciālists Tiškovecs to nosauca par “ultrapolāru invāziju” ar sniega “lādiņiem”. 

Roshidromet Situāciju centra vadītājs Varakins bija mazliet atturīgāks: viņš apgalvo, ka līdz 12. maijam Austrumeiropu “pārklās” spēcīgs aukstums, kas skars dažādus apgabalus.

Temperatūra būs 4-6 grādus zemāka par normu, tas drīzāk atbilst aprīļa sākumam, – ārzemju radio ēterā sacīja Varakins. – 9. maijā vajadzētu ģērbties siltāk, jo pūtīs auksts vējš, un temperatūra nepārsniegs 5-10 grādus.

Turklāt no 8. uz 9. maiju iespējami īslaicīgi nokrišņi, un naktī, visai iespējams, būs lietus ar slapju sniegu. Tas skars teritorijas uz ziemeļiem un ziemeļaustrumiem no Austrumeiropas.

 

Izpildi jaunu testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

 

Lasi vēl: Pēkšņi un pāragri mūžībā devies viens no Latvijas labākajiem uzņēmējiem; šis ir liels zaudējums visam reģionam

Iemesls tam ir ciklonu sērija, kas nāk pie mums no Atlantijas okeāna ziemeļu daļas. Un tie mūs neatstās mierā līdz 12. maijam. Bet tad sinoptiķi sola, ka maija otrā puse mums kompensēs aukstās dienas un laika apstākļi atgriezīsies klimatiskajās, t. i., plusa vērtībās.

Lasi vēl: Viss dzīvais dārzā var aiziet bojā: meteorologs Toms Bricis ceļ trauksmi – Latvijai tuvojas stiprs sals

Latvijā pavasara salnas nav nekas neparasts. Šajā reģionā pavasaris bieži ir mainīgs un neprognozējams, un temperatūras svārstības var radīt apstākļus salnu veidošanās pat pavasarī.

Salnas parasti notiek tad, kad naktīs gaisa temperatūra nokrīt zemāk par nulles grādiem, un tas var radīt negatīvas sekas jaunajiem augiem un sējumiem, kas varētu būt izplatīti šajā laika periodā.

 

Latvijā kādā kapsētā pirms bērēm piedzīvots kas briesmīgs: ”Mēs nesapratām kas notiek”

Meteorologi ir sastādījuši jaunu prognozi nākamajai vasarai, un tā solās būt diezgan neparasta. Meteorologi brīdina par vairākiem laikapstākļu pārsteigumiem, kas varētu sagraut siltās sezonas plānus.

Nenormāls karstums Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē laikapstākļus vasarā, ir ūdens temperatūra Klusajā okeānā. Šogad tā ir ievērojami paaugstinājusies, kas izraisīs gaisa temperatūras paaugstināšanos visā planētas teritorijā.

Sinoptiķi šobrīd uztraucas par laiku vasarā. Kāpēc tā? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment