Pieredzējušas saimnieces krustnagliņas izmanto ne tikai kulinārijā; Kad uzzināsi, kur vēl var tās izmantot, arī skriesi pirkt

Krustnagliņas ir tik izplatīta garšviela ēdiena gatavošanā, ka tikai retais aizdomājas, ka to var izmantot daudzos citos veidos.

Krustnagliņas (Caryophyllus aromaticus) ir garšviela, kas bieži tiek izmantota virtuvē. Šī garšviela ir ļoti aromātiska un tai ir spēcīgs salds un pikants garšas profils ar niansēm, kas atgādina eikaliptu, muskatriekstu un kanēli.

Krustnagliņas ir mazas, tumšas brūnas bumbiņas, kas iegūtas no krustnagliņu koka pumpuriem. Šīs pumpuri tiek novākti un sausināti, lai saglabātu savu garšu un aromātu. Krustnagliņas var izmantot gan veselas, gan maltas formās, un tās ir bieži sastopamas dažādās kulinārijas receptēs.

Bez šīs sastāvdaļas pat neuzņemos gatavot kotletes. Gaisīgu un gardu kotlešu noslēpums!

Šī garšviela ir plaši izmantota dažādās ēdienu kultūrās. Tā tiek pievienota gaļas un zivju ēdieniem, sulu, marinādēm un mērcēm, kā arī konditorejas izstrādājumiem, piemēram, ceptiem āboliem vai piparkūkām. Krustnagliņas piešķir ēdieniem bagātīgu un siltu garšu, padarot tos sulīgus un ievērojami aromātiskus.

Lasi vēl: Rozā Mēness iestāsies 24.aprīlī: ezotērikas speciālisti brīdina – jāgatavojas laikus, jo tas ietekmēs ikvienu

Savas unikālās garšas dēļ tā ir kļuvusi par būtisku sastāvdaļu daudzos kulinārijas pasaulē. Bet tas galīgi nav viss! Šai garšvielai ir daudz plašākas pielietojama profils!

Es vienmēr iegādājos krustnagliņas ar rezervi, bet šādi rīkojos ne tāpēc, lai izmantotu tās konservēšanā vai kūku cepšanā. Man tās ir vajadzīgas pilnīgi kam citam.

 

Krustnagliņas pret galvas un zobu sāpēm

Krustnagliņām piemīt dezinficējošas un pretiekaisuma īpašības, tāpēc tās var izmantot kā pretsāpju līdzekli. Tas ir daudz lētāk nekā pirkt dārgus pretsāpju preparātus. Turklāt krustnagliņām nav tik daudz blakusparādību kā ķīmiskajiem medikamentiem.

Lasi arī: Vecmāmiņa gatavo ļoti garšīgu zupu, nespēju noturēties un pagatavoju arī: Tik garšīgu zupu sen nebiju ēdusi!

Es vienmēr somā nēsāju līdzi dažas krustnagliņu galviņas. Ietinu tās salvetē vai papīrā un ielieku tīrā maisiņā. Tiklīdz jūtu, ka tuvojas zobu vai galvassāpes, nokošļāju vienu krustnagliņu galviņu. Pārsteidzoši – pēc 10 minūtēm sāpes mazinās!

 

Šis līdzeklis ļoti palīdz, ja tuvumā nav aptiekas. Turklāt uz krustnagliņām nav jāuzdzer ūdens, kā tas ir gadījumā ar pretsāpju tableti vai kapsulu.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment