Pēc mātes aiziešanas mūžībā dēls nolēma sakārtot viņas skapi un atrada sev adresētu vēstuli. To izlasot, viņš kļuva bāls kā krīts

Agri vai vēlu dzīvē pienāk brīdis, kad bērniem ir jāparūpējas par saviem sirmajiem vecākiem. Šis ir skumjš un grūts dzīves periods, taču tas var mums daudz ko iemācīt.

Un arī parādīt visdārgāko cilvēku īsto dabu. Tieši tā tas notika ar mūsu stāsta varoni. Vēstīsim par dēlam atstāto mātes mantojumu un briesmīgo patiesību, kas atklājās pārāk vēlu.

Šā stāsta varoni sauc Valdis, viņam ir 35 gadi. Viņš dzīvoja kopā ar māti, jo viņai bija nepieciešama pastāvīga aprūpe. Valdis ir vecākais dēls ģimenē; viņam ir jaunāks brālis un māsa. Bērnu tēvs nomira agri, tāpēc māte viņus audzināja viena. Tādējādi Valdis pārējiem bērniem daļēji kļuva par tēvu. Viņš agri sāka strādāt, lai palīdzētu jaunākajiem ģimenes locekļiem nostāties uz kājām.

Kopš 16 gadu vecuma viņš uzņēmās dažādus nepilnas slodzes darbus, lai tikai palīdzētu mātei. Viņa arī smagi strādāja, visu sevi atdodot ģimenei. Tā tas turpinājās daudzus gadus. Jaunākie bērni izauga, kļuva neatkarīgi, bet Valda nopelnītā nauda joprojām ieripoja kopējā budžetā. Bet viņš neapvainojās, uzskatīja, ka tā tam ir jābūt. Ar smagu darbu ģimenes locekļi savāca naudu Valda brāļa starta kapitālam.

Viņš varēja izveidot savu biznesu, un tas jau pēc neilga laika kļuva veiksmīgs. Dvēseles dziļumos Valdis cerēja, ka tagad saņems vismaz kaut kādu papildu palīdzību.

Tomēr viņš turpināja strādāt un gandrīz visu nopelnīto naudu atlika. Valda jaunākā māsa nolēma apprecēties, un viņš finansiāli palīdzēja sarīkot kāzas. Turklāt vairākus gadus Valdis un mamma krāja naudu, lai jaunajam pārim būtu pirmā iemaksa mājokļa iegādei.

Valdis turpināja atlikt uz vēlāku laiku pats savu dzīvi, gaidot brīdi, kad jaunākie iekārtosies. Taču viss neizdevās, kā cerēts. Jaunākais brālis nolēma savu biznesu attīstīt ārzemēs, tāpēc aizbrauca no dzimtenes. Laika gaitā viņš vispār pārstāja parādīties savas ģimenes dzīvē, pat nezvanīja. Bet māsa dzemdēja divus bērnus un tikai ļoti reti apciemoja Valdi un mammu.

35 gadu vecumā Valdis saprata, ka ir sakārtojis sava brāļa un māsas dzīvi, bet savējo atstājis novārtā. Kad viņš jau bija ieplānojis izvākties no mātes mājokļa un sākt patstāvīgu dzīvi, notika nelaime. Mammu piemeklēja insults.

Tad sākās viņa dzīves tumšie gadi. Viņš saprata, ka nevar atstāt māti vienu, tāpēc uzņēmās rūpes par viņu. Laika gaitā sirmajai kundzei kļuva labāk, taču viņa vairs nevarēja dzīvot viena pati.

Lasi vēl: ”WhatsApp” nācis klajā ar ļoti iepriecinošu ziņu visiem saviem lietotājiem! Tik sen šis bija gaidīts!

Mātes bērēs piedalījās arī jaunākie bērni. Valdis priecājās, ka viņi bija ieradušies vismaz pavadīt māti pēdējā gaitā. Tomēr sazināties ar viņiem īpaši nevēlējās.

 

Stāsta turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment