Nostāvēs nedēļu vai divas: kā kopt peonijas vāzē

Lai peonijas vāzē pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigas un acīm tīkamas, nepietiek tikai nomainīt ūdeni. Pieredzējuši floristi izmanto vairākus trikus, lai pagarinātu šo ziedu mūžu.

Peonijas ir vienas no vismīļākajām un skaistākajām dārza puķēm, kas ir iecienītas gan amatieru dārznieku, gan profesionālu puķu audzētāju vidū. Šeit ir apraksts par peonijām un iemesli, kāpēc tās ir tik skaistas:

Peonijas (Paeonia) ir daudzgadīgas ziedošas augu sugas, kas pieder pie Paeoniaceae dzimtas. Tās ir sastopamas visā pasaulē, bet galvenokārt Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā. Peonijas ir pazīstamas ar saviem lieliem, krāšņiem ziediem un bagātīgu aromātu. Ir vairāk nekā 30 peoniju sugu, kas ietver gan zālaugu, gan krūmu veidus.

Ziedi: Peoniju ziedi ir izcili lieli un krāšņi, bieži vien sasniedzot 15-20 cm diametrā. Tie ir pieejami dažādās krāsās, tostarp baltā, rozā, sarkanā, purpursarkanā un dažādos toņos. Dažiem ziediem ir vienkārša forma, bet citiem ir daudz slāņu, kas piešķir tiem īpašu kuplumu un pievilcību.

Lapas: Peoniju lapas ir spīdīgas, tumši zaļas un bieži vien nedaudz zobotas, kas papildina to dekoratīvo vērtību arī pēc ziedēšanas sezonas.

Krūmi un Saknes: Zālaugu peonijas aug kā kupli krūmi, bet koku peonijas ir daudzgadīgi krūmi ar kokainiem zariem. Abos gadījumos augiem ir spēcīgas saknes, kas palīdz izturēt dažādus klimatiskos apstākļus.

Lasi vēl: “Kāda nabadzīte… kā viņa to pārdzīvos?” – visi domāja, ka Sofija, kuru vīrs pameta citas dēļ, ir nelaimīga…. Patiesībā viss izrādījās pavisam savādāk

Peoniju ziedu izmērs un kuplums ir galvenais pievilcības avots. Lielie, daudzslāņainie ziedi ir izteiksmīgi un pievilcīgi, padarot tos par īstiem dārza centriem. Peonijas ir pieejamas plašā krāsu gammā, kas spēj apmierināt jebkura dārznieka gaumi. Dažas šķirnes pat maina krāsu, ziedam nobriestot, pievienojot papildu interesi dārzam.

 

Kā ātri notīrīt baltus apavus: šo līdzekli izmanto visi gaišu kroseņu un sandaļu īpašnieki

Daudzas peoniju šķirnes izdala patīkamu, saldu aromātu, kas pievilina gan cilvēkus, gan apputeksnētājus. Aromāts piešķir papildu dimensiju ziedu skaistumam. Pat pēc ziedēšanas sezona beigām, peoniju lapas paliek pievilcīgas, saglabājot auga dekoratīvo vērtību visa gada garumā.

Peonijas ir izturīgas un ilgmūžīgas puķes. Tās var augt un ziedēt vienā vietā desmitiem gadu, ja tiek nodrošināta pienācīga aprūpe, kas padara tās par ilgtspējīgu un ekonomiski izdevīgu dārza izvēli. Peonijas bieži simbolizē bagātību, godu un laimi daudzās kultūrās. Tās bieži izmanto kāzu pušķos un citos svētku dekoros, piešķirot tām īpašu vietu daudzās tradīcijās.

 

Kā kopt šos ziedus

Iegādājieties lielu vāzi

Peonijām nepatīk saspiestība, tāpēc iegādājieties plašu un dziļu vāzi, lai ziedu galviņas nesaskaras viena ar otru un stublāji būtu 3/4 pilni ar ūdeni.

Latvijā šis konkrētais iedzīvotāju pabalsts tiks palielināts līdz pat 600 Eiro! Ir zināms kam!

Atrodiet tumšāku vāzi

Peonijām patīk tumša stikla vāzes – jo tumšākas, jo labāk. Tās ilgāk saglabā ziedus, jo caur stiklu iekļūst mazāk saules gaismas, kas veicina baktēriju vairošanos.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk pārējos padomus

Leave a Comment