Ļoti sliktas frāzes: kā vecāki nepalīdz bērniem ar šādiem vārdiem

Labāk nezināt, kas ir šādi cilvēki, bet tomēr daudzi  ar tiem saskaras gandrīz katru dienu.

 

Šādā gadījumā cilvēkam jau no bērnības var būt ielikta nepareiza attieksme. Eksperti nosauca   vecāku teiktus vārdus, kurus bērni varētu dzirdēt, bet no tiem vajadzētu izvairīties. Mēs nolēmām jums izvēlēties galvenos no tiem.

 

“Kāpēc tu nevari būt līdzīgāks…?”. Šādā veidā bērnam it kā tiek ieteikts, ka viņš pats nav apmierināts ar sevi. Bērni var justies neapmierināti un ne pietiekami vērtīgi;

 

“Kāpēc tu nedari kaut ko tādu, kurā tu varētu patiešām izcelties?”. Šī frāze parāda, ka vecāki ir nedroši par savu bērnu.

Vēl viena frāze ir “kāpēc tu nevari būt tāds kā es?” Šie vārdi jāsaprot kā “tu neesi tik labs kā es” vai “tu neesi pietiekami labs”.

 

Kāpēc ir svarīgi mīlēt un atbalstīt

Mīlestība rada bērnam drošības sajūtu, kas ir pamats veselīgai pašvērtībai un pašpārliecinātībai. Bērns, kurš jūtas mīlēts, tic, ka viņš ir vērtīgs un pelnījis labu attieksmi.

Mīlestība un emocionāls atbalsts palīdz bērnam attīstīt emocionālo inteliģenci. Tas ietver spēju saprast un pārvaldīt savas emocijas, kā arī empātiju un spēju veidot pozitīvas attiecības ar citiem.

Atbalsts no vecākiem, skolotājiem un citiem pieaugušajiem palīdz bērnam veidot pašapziņu un pārliecību par sevi. Tas veicina pozitīvu pašvērtējumu un apziņu, ka viņu centieni un sasniegumi ir novērtēti.

Atbalsts rada drošības sajūtu un stabilitāti, kas ir būtiska bērna emocionālajai un psiholoģiskajai labklājībai. Drošības sajūta ļauj bērnam brīvi izpausties, izzināt apkārtējo pasauli un attīstīties.

Bērni, kuri saņem atbalstu, biežāk attīsta pozitīvas sociālās prasmes, piemēram, empātiju, sadarbību un spēju risināt konfliktus. Tas veicina labākas attiecības ar vienaudžiem un pieaugušajiem.

Pētījumi liecina, ka bērni, kuri saņem emocionālu un praktisku atbalstu no vecākiem un skolotājiem, bieži vien labāk veicas skolā. Atbalsts motivē mācīties un palīdz pārvarēt grūtības.

Labā vienmēr apdomāt ko mēs runājam un kā pasakām!

 

Leave a Comment