Neprecies, kamēr nezini 8 lietas par savu partneri

Laulāties, neizprotot šīs būtiskās lietas par savu mīļoto, ir tas pats, kas mesties ar galvu pa priekšu duļķainos ūdeņos.

Eksperti norāda, ka ir noteiktas lietas, kuras tev vajadzētu zināt par savu partneri, pirms spert šo soli. Šīs zināšanas ne tikai pasargās jūs no iespējamām sirdssāpēm, bet arī palīdzēs jums veidot dziļākas un jēgpilnākas attiecības ar savu partneri.

Dzīves mērķi

Viena no svarīgākajām lietām, kas jāzina, pirms precaties ar savu partneri, ir tā, vai jūsu dzīves mērķi sakrīt.

Redziet, ar mīlestību ne vienmēr pietiek. Tas ir tāpat kā mēģināt airēt ar vienu airu. Tas var noturēt jūs virs ūdens, bet tālu jūs nenonāksiet. Bet, kad abi partneri airē vienā virzienā, tad jūs patiešām sākat kustēties.

Jums un jūsu partnerim nav jābūt vienādiem sapņiem un centieniem. Taču vismaz jūsu dzīves mērķiem nevajadzētu būt pretrunā vienam ar otru. Piemēram, ja viens no jums sapņo par ģimenes dibināšanu, bet otrs tiecas pēc ceļojumu un piedzīvojumu pilnas nomadu dzīves, tā ir nopietna neatbilstība, kas nākotnē var novest pie sirdssāpes.

Pirms doties zem laulības plīvura, apsēdieties ar savu partneri un atklāti, godīgi pārrunājiet savus dzīves mērķus. Tas var būt neērti, bet, ticiet man, šī saruna ir tā vērta. Laulība ir maratons, nevis sprints. Pārliecinieties, ka abi skrienat uz vienu un to pašu finiša līniju.

Konfliktu risināšana

Pat vislaimīgākajās attiecībās gadās konflikti. Jautājums ir, kā jūs abi tos risināt? Daži tiek noklusēti, daži eksplodē, bet daži tiek mierīgi pārrunāti. Ir svarīgi saprast, kā jūsu partneris reaģē uz konfliktiem un vai tas atbilst jūsu stilam.

Kā reiz teica izcilais filozofs Frīdrihs Nīče: “Nevis mīlestības trūkums padara laulību nelaimīgu, bet gan draudzības trūkums.” Un liela šīs draudzības daļa ir saprast un respektēt viens otra konfliktu risināšanas stilu.

Ja vienam no jums strīda laikā ir vajadzīga brīvība, bet otrs dod priekšroku jautājuma tūlītējam risinājumam, tas var novest pie pārpratumiem un aizvainojuma. Atvēliet laiku, lai saprastu, kā jūsu partneris risina konfliktus, un paziņojiet par savu pieeju.

Galvenais ir atrast vidusceļu, kas apmierina jūs abus. Galu galā laulībā tā nav cīņa starp jums un partneri, bet gan starp jums abiem un problēmu.

Finanšu paradumi

Tagad pāriesim pie naudas tēmas. Tā nav pati romantiskākā tēma, ko apspriest, taču tā noteikti ir svarīga. Finanšu ieradumi var padarīt vai sagraut attiecības.

Izpratne par partnera finanšu paradumiem var palīdzēt jums abiem izveidot jūsu attiecībām piemērotu finanšu plānu. Runa nav par to, lai kontrolētu viens otra tēriņus, bet gan par to, lai atrastu līdzsvaru un pārliecinātos, ka jūs abi esat vienisprātis attiecībā uz savu finansiālo nākotni.

Nekautrējieties apspriest naudas jautājumus ar savu partneri. Atklāti un godīgi runāt par finanšu jautājumiem ir svarīgs elements, lai veidotu stingru laulības pamatu.

Kā viņi pavada brīvo laiku

Iespējams, jūs domājat: “Pagaidiet, ko? Kam ir svarīgi, kā mans partneris pavada brīvo laiku?”. Mūsu aizņemtajā dzīvē tas, kā mēs pavadām savu brīvo laiku, var ļoti daudz atklāt par mūsu prioritātēm un raksturu. Runa nav tikai par to, vai jūsu partneris dod priekšroku Netflix skatīšanai vai pārgājieniem, bet gan par izpratni par viņa vērtībām un to, kas viņam sagādā prieku.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Piemēram, ja jūsu partneris augstu vērtē vientulību un izmanto savu brīvo laiku introspekcijai un sevis pilnveidošanai, iespējams, viņam nav svarīga pastāvīga draugu un ģimenes klātbūtne. No otras puses, ja viņš ir sabiedrisks tauriņš, kas labprāt uzturas pūlī, viņš var justies pārņemts klusā, introvertā vidē.

Turpinājumu lasiet nākamjā lapā!

Leave a Comment