Meteorologs Toms Bricis brīdina, ka jau rītdienas naktī Latvijā sāksies pavisam negaidīti laika apstākļi

Foto – Pexels

Laika ziņu eksperts Toms Bricis diemžēl otrdienas rītā nācis klajā ar nepatīkamām ziņām – par to viņš pastāstīja gan raidījumā “Rīta Panorāma”, gan ziņoja savā “Facebook” profilā.

Satraucoši ir tas, kā, kā izrādās, Rīgā un citviet Latvijā šajās dienās ir bijusi ļoti slikta gaisa kvalitāte – par to Bricis raksta vietnē “Facebook”.

Gaisa kvalitāte ir ļoti svarīgs faktors cilvēku veselībai un labklājībai, kā arī vides aizsardzībai. Tas ietver gaisa sastāvu un tajā esošo piesārņojumu līmeni, piemēram, gāzes, putekļus, smidzinātājus un citus kaitīgus vielas. Laba gaisa kvalitāte ir saistīta ar tīru, svaigu un veselīgu vidi, kurā cilvēki var dzīvot, strādāt un baudīt dzīvi.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Galvenie faktori, kas ietekmē gaisa kvalitāti, ir:

1. Industriālā piesārņojums: Rūpniecības procesi var radīt daudzus kaitīgus piesārņojuma avotus, tostarp smidzinātājus, gāzes un putekļus.

Lasi vēl: Ļoti spēcīgs spoguļdatums 04.04.2024: tikai šodien cilvēkiem Visums dod nereālas iespējas

2. Transporta izmeši: Automobiļu emisijas un citi transporta izmeši var saturēt kaitīgas vielas, piemēram, oglekļa monoksīdu un smagas metālu daļiņas.

Foto – Pexels

3. Siltumnīcefekts: Gāzes, piemēram, oglekļa dioksīds un metāngāze, var uzkrāties atmosfērā un izraisīt siltumnīcefektu, kas var ietekmēt gaisa kvalitāti un klimatu.

4. Smidzinātāji un ķīmiskie produkti: Dažādas rūpniecības nozares un mājsaimniecību izmantojami produkti var saturēt kaitīgas ķīmiskās vielas, kas var nonākt gaisā un piesārņot vidi.

5. Sadalījums un atkritumu apsaimniekošana: Nepareizi apsaimniekoti atkritumi var radīt kaitīgu gaisa piesārņojumu, tostarp organiskās atkritumu sadalīšanas procesā veidojamās gāzes.

Labas gaisa kvalitātes sasniegšanai un uzturēšanai ir nepieciešami gan rūpīgi vides aizsardzības pasākumi, gan arī individuāla uzmanība no cilvēku puses, piemēram, izvēloties videi draudzīgus transporta veidus un samazinot personiskos izmešus.

Kā uzreiz atbrīvoties no nezālēm dārzā: starp dobēm apkaisiet šo lēto līdzekli

Gaisa kvalitātes uzraudzība un uzlabošana ir svarīga globāla mēroga problēma, un daudzas valstis un organizācijas strādā pie pasākumiem, lai samazinātu gaisa piesārņojumu un uzlabotu gaisa kvalitāti.

Lasi vēl: Atklāju noslēpumu; tālruņa sānu pogas ne tikai regulē skaļumu. Apskaties, ko vēl tās ir spējīgas darīt!

Un, izrādās, ka Rīgā un arī citviet Latvijā gaisa kvalitāte stipri pieklibo. Ko tad Bricis saka?

Foto – ekrānuzņēmums

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment