Šajā nedēļā, no 1. līdz 7. aprīlim, gaidāmas vairākas vētras uzreiz, prognozē eksperti; tiek precizētas detaļas!

Šajā nedēļā, no 1. līdz 7. aprīlim, gaidāmas vairākas vētras uzreiz, prognozē eksperti. Ģeomagnētisko traucējumu līmenis nebūs liels, taču pret laikapstākļiem jūtīgiem cilvēkiem par sevi vajadzētu parūpēties jau laikus.

Turklāt arī viss nākamais mēnesis solās būt ļoti sarežģīts kosmosa laikapstākļu ziņā.

Kad gaidīt magnētiskās vētras?

Galvenās ģeomagnētiskās vētras nākamajā nedēļā notiks no 3. līdz 5. aprīlim. Kā ziņo eksperti, magnētisko traucējumu intensitāte var sasniegt 3-4 punktus.

Pēc speciālistu teiktā, tā nav spēcīga vētra, bet cilvēki, kas ir ar noslieci uz meteosensitivitāti, pat pie šādiem mēreniem magnētiskā lauka traucējumiem var sajust kaites.

 

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Cilvēkiem, kas cieš no meteoroloģisko laikapstākļu ietekmes, jebkurā gadījumā ir jāseko līdzi īstermiņa prognozēm par magnētiskajām vētrām un Saules uzliesmojumiem.

Pēc ekspertu teiktā, šajās dienās daži cilvēki var pamanīt pašsajūtas pasliktināšanos: šādos periodos nav izslēgta asinsspiediena paaugstināšanās vai pazemināšanās, galvassāpes, bezmiegs, locītavu sāpes.

 

Vai aprīlī būs daudz magnētisko vētru?

Ja runājam par mēneša prognozi, tad zinātnieki to veido, ņemot vērā Saules riņķošanas periodu ap tās asi, kas ilgst 28 dienas.

Tādējādi zonas, kurās ir tā sauktās Saules plankumi – ģeomagnētisko traucējumu vietas – pagriežas pret Zemi vai pagriežas no tās ar 28 dienu periodiskumu.

Saules plankumi, kas marta beigās izraisīja uz Zemes magnētisko vētru ar 8 punktiem, aptuveni 20 dienu laikā aprīlī atkal būs pagriezti pret Zemi. Tomēr tas nav viss..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment