Meteorologs Toms Bricis brīdina, ka jau rītdienas naktī Latvijā sāksies pavisam negaidīti laika apstākļi

Bricis skaidro, ka pēdējās dienās dūmakainās debesis radušās tāpēc, ka no Sahāras tika atnesti putekļi, bet sliktā gaisa kvalitāte uz zemes esot tamdēļ, ka šobrīd daudz tiek dedzināti atkritumi, ugunskuri un arī grili. Bricis parāda, ka piesārņojums strauji palielinās tieši pēcpusdienās un vakaros, kad cilvēki, acīmredzot, vairāk laika pavada dedzinot. Tomēr labā ziņa ir tāda, ka jau rītdien Latvijā gaisa kvalitāte uzlabosies.

Savukārt šorīt, viesojoties “Rīta Panorāmā”, Bricis atklāja ne pārāk priecīgas ziņas – Kurzemē siltums ir beidzies jau tagad. Jau vakardien Ziemeļkurzemē gaisa temperatūra vairs neesot pārsniegusi plus 10 grādus. Un no rietumiem, iesaistot jūras aukstos ūdeņus, kas piepalīdzot gaisam būt vēl aukstākam, “aukstums mums tuvojas” – stāstīja Bricis.

Ļoti spēcīgs spoguļdatums 04.04.2024: tikai šodien cilvēkiem Visums dod nereālas iespējas

“Kurzemē temperatūra ap 10 un pat zem 10 grādiem. Kaut gan Latgalē šodien vēl turpināsies vasarīgs siltums – 20 līdz 22 grādi. Bet rīt jau visā Latvijā būs kļuvis vēsāks un sāksies arī nokrišņi. Un īpaši es gribētu uzsvērt – jau nākamajā naktī un rīt – Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumos, nokrišņi būs stipri!” – brīdina eksperts.

Foto – Pexels

Viņš sola, ka lielākā daļa no tiem gan būs lietus, tomēr rītdienas gaitā daudzviet tas parādīsies arī kā slapjš sniegs, un var veidoties pat neliela sniega kārta.

Izejot no mājas, es atstāju monētu saldētavā! Tagad arī tu rīkosies tāpat

“Lielāka iespējamība ir Latgalē, Sēlijā, dažviet Vidzemē. Arī Rīgā, iespējams, slapja sniega pārslas parādīsies, bet iespējamība, ka izveidojas sniega kārta, ir ļoti maza,” – viņš saka.

Lasi vēl: FOTO. Gaisa piesārņojums un sarkani saulrieti… Lieldienās Latviju sasniedzis putekļu mākonis no Sahāras: meteorologs Toms Bricis skaidro, cik bīstams tas ir

Tomēr to, ka temperatūra turpinās pazemināties arī nedēļas otrajā pusē, viņš apliecina vairākkārt: “Naktī uz ceturtdienu sals būs visā Latvijā. Šobrīd izskatās no 0 līdz mīnus 1 grādam piekrastē, līdz mīnus 5,6 grādiem dažviet Vidzemē.”

Leave a Comment