Man vajag tikai dažas stundas, lai sagatavotu bagātīgus diļļu un lociņu krājumus visai ziemai. Dalos ar zaļumu sasaldēšanas noslēpumu

Tu, iespējams, neticēsi, bet es nepārspīlēju – vasarā man nepieciešamas tikai pāris stundas vai pat mazāk, lai izveidotu lociņu un diļļu krājumus, ar kuriem mūsu ģimenei pietiktu visai ziemai.

Aiz siltumnīcas esmu izveidojusi speciālu dobi, kurā audzēju zaļumus vēlākai sasaldēšanai. Var sasaldēt arī pētersīļus, bet es sevi neapgrūtinu ar šā mūžzaļā un aromātiskā auga sasaldēšanu: ziemā zem sniega tie ir gluži kā svaigi līdz pat februārim-martam. Noroku sniega kupenu un salasu, cik vajag.

Pamēģini – sākumā būsi pārsteigts, bet pēc tam pieradīsi aizskriet uz sniega klātu dārza dobi, lai saplūktu pētersīļus zupai un salātiem. Galvenais – lāpstu sniegā jāiedur pētersīļu augšanas vietā, tā kalpos kā ceļvedis, kur rakt, meklējot “dārgumu”.

Kāds, iespējams, nodomās, ka zaļumu krājumus gatavoju nelielos daudzumos, tāpēc arī varu tik ātri paveikt sasaldēšanas darbus. Taču tas tā nav.

Mūsu ģimenē dilles un lociņi tiek patērēti brangos apmēros. Nesen iegādājos 15 litrīgos zaļumu uzglabāšanas konteinerus. Piepildīju visus ar lociņiem un dillēm, bet, šķiet, ka ar to tik un tā nebūs gana.

Lociņus un dilles var sasaldēt trijos veidos, izvēlies jebkuru:

1.Mazos pušķīšos. Vienkārši izrauj no dobes, nogriež saknes, nomazgā un ļauj nožūt – šajā gadījumā lociņu un diļļu pušķīšus vienkārši ietin atsevišķi vai kopā, izmantojot pārtikas plēvi vai plastmasas maisiņus, un saldētavā saliek ciešās rindās. Ņem ārā pēc vajadzības un bez atkausēšanas sagriež tik, cik vajag zupai vai citai maltītei (tā gatavo mana mamma, šis ir ātrākais un vienkāršākais zaļumu sasaldēšanas veids);

Lasi vēl: Kotletes sanāk sausas: pieredzējušas saimnieces nosauc galvenās kļūdas

2. Smalki sagriež lociņus un dilles ar nazi, izkaisot uz virtuves dēlīša. Liek saldētavā. Kad sasalst, saliek maisiņos vai konteineros (šī metodei ir trūkums – saldētavā ilgi smaržos pēc lociņiem un dillēm);

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment