Ardievas melnajai strīpai un neveiksmēm! Sens ticējums vēstī, ka, lai dzīvē sāktos zelta periods, kabatā jānēsā tikai viena lieta

Foto – Pixabay

Ir dažādi tautas ticējumi, un pat, ja sākumā mēs neesam īsti droši par to, vai tie piepildās, ar laiku esam spiesti atzīt – mūsu senči zināja daudz vairāk, nekā mums sākumā varētu likties… Un tam ir pamatojums!

Tā, piemēram, daudzi ticējumi dažādās pasaules valstīs saistās tieši ar lauru lapām. Varētu domāt – to īpašības ir stipri pārvērtētas? Taču neskaitāmas leģendas vēstī par to, ka dažkārt cilvēks pilnīgi neizskaidrojami no pilnīga nabaga pārtapis veiksminiekā, un nekādi racionāli izskaidrojumi tam nebija… Lauru lapām patiešām piemīt dažādas lieliskas īpašības – ne tikai padarīt garšīgākus ēdienus, bet tās izsenis tikušas izmantotas dažādiem ļoti nozīmīgiem mērķiem.

1. Arī mūsu senči zināja šo paražu – ja lauru lapu cilvēks ieliks savā makā, tas palīdzēs piesaistīt naudu un veiksmi. Jau izsenis uzskatīja, ka lauru lapas ir kā naudas un bagātības magnēts. Bet ne tikai tas!

Foto – Pixabay

2. Ja lauru lapu ieliek kabatā, tā pasargā savu nēsātāju pret “ļaunu aci” un kaitējumiem, ko var nodarīt ne pārāk patīkami cilvēki.

3. Ja cilvēks dodas kādā svarīgā komandējumā vai uz darba tikšanos, lauru lapas ievietošana kabatā sniegs pārliecību un nesīs panākumus biznesā.

4. Bet, lai atbrīvotos no neveiksmēm, ciešanām un “melnās strīpas” dzīvē, lauru lapas ir jāizkaisa visos mājas stūros. Tiek uzskatīts, ka tās spēj “uzsūkt” jebkādu negatīvismu.

5. Ar lauru lapu palīdzību varot arī piepildīt jebkuru vēlēšanos. Kā to jādara? Uz lauru lapas jāuzraksta sava vēlēšanās un lapa jāsadedzina, bet pelni jāizkaisa vējā.

Foto – Pixabay

Lasi vēl: Kādus kokus nevajadzētu stādīt māju tuvumā – objektīvi iemesli un tautas ticējumi

6. Lai atbrīvotos no kukaiņiem, dažas lauru lapas ir jānovieto uz palodzes, jo lapu izteiktā smarža atbaida kukaiņus un odus.

7. Lai atbrīvotos no nepatīkamas smakas, lauru lapas var iebērt arī tualetes podā.

Leave a Comment