Kādus kokus nevajadzētu stādīt māju tuvumā – objektīvi iemesli un tautas ticējumi

Vēlētos ne tikai vērot šos skaistos, zaļos piemājas apstādījumus, bet arī saņemt no tiem pozitīvu enerģiju.

Skaistu un omulīgu vidi ap māju veido apkārt augošie koki. Taču vēlamies, lai šie apstādījumi ne tikai priecētu mūsu acis, bet arī sniegtu pozitīvu enerģiju. Gadsimtiem ilga tautas pieredze liecina, ka ne katru koku drīkst audzēt tuvu cilvēku mājokļiem.

 

Koki, kurus nedrīkst audzēt māju tuvumā

Mēdz būt gan tīri objektīvi, gan ar tautas ticējumiem saistīti iemesli, kāpēc noteiktas koku sugas nedrīkst audzēt dzīvojamu māju tuvumā.

Lasi arī: Populārākā un dārgākā zupa PSRS laiku ēdnīcās – mana tēva saglabātā recepte

Latviešu dziednieces padomi, lai atbaidītus, gan odus, gan ērces; Knišļi jums netuvosies pat 2 metrus

Objektīvi iemesli

Balstoties uz veselo saprātu un drošības tehniku, var secināt, ka blakus dažādām celtnēm nedrīkst stādīt kokus, kas sasniedz ievērojamu augstumu un kam ir gana attīstīta sakņu sistēma. Blakus dzīvojamām mājām nekad nestāda sekojošu sugu kokus:

Papeles. Tās ļoti labi atvaira negatīvo enerģētiku, taču šo koku spēcīgi attīstītās saknes var ietekmēt māju pamatus un kaitēt celtnēm.

Turklāt šiem kokiem ir dobji stumbri, kas var viegli pārlūzt pie spēcīgākām vēja brāzmām, un krītot izraisīt nelaimes gadījumu, vai sabojāt tuvumā novietotu automašīnu. Savukārt papeļu pūkas, kas veidojas koku ziedēšanas laikā, var izraisīt alerģiju.

 

Valriekstkokus. Riekstkokam ir labi sazarota un ļoti spēcīga sakņu sistēma, kas spēj sagraut jūsu mājas pamatus. Turklāt no koka krītošie augļi var sabojāt arī jumtu. Vārnas, kurām dikti patīk mieloties ar valriekstiem, lai sašķeltu tos un tiktu gardajiem riekstiem, vienkārši nomet tos lejā.

Sinoptiķi izplata paziņojumu uz tuvākajām stundām Latvijā! Negaiss strauji tuvojas šiem reģioniem

Šādas mielošanas laikā cietie rieksti mēdz trāpīt gan apkārtējās ēkās, gan stāvēšanai novietotajās mašīnās. Turklāt šie koki sasniedz 16-20 metru augstumu, ar savu lapotni radot pamatīgu noēnojumu, tāpēc zem tiem nekas neaug.

Priedes. Neskatoties uz pozitīvo enerģētiku, šie koki jāstāda ievērojot īpašus noteikumus, lai priede nenoēnotu un neapspiestu tai apkārt augošus kokus un krūmus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment