Kādus kokus nevajadzētu stādīt māju tuvumā – objektīvi iemesli un tautas ticējumi

Saskaņā ar tautas ticējumiem, koku vainags rada savu īpašu auru, un cilvēka liktenis ir atkarīgs no tā, kāds koks aug māju tuvumā.

 

Tautas ticējumi un māņi

Pastāv ticējumi, kas nosaka, kādus kokus nevajadzētu stādīt māju pagalmos, starp tiem ir:

 

Ozols. Tam piemīt spēcīga enerģētika un tie simbolizē ilgmūžību. Tomēr cilvēkus ar sliktu veselību šis koks novājina vēl vairāk, izsūcot no viņiem dzīvības spēkus. Saskaņā ar vienu no ticējumiem, ozola iestādīšana var izraisīt ģiemenes galvas došanos mūžībā.

 

Vītols. Dēvēts arī par raudošo. Tiek uzskatīts, ka, iestādot savu māju tuvumā šo koku ar noliektiem zariem, tiks lietas asaras.

Bērzs. Paļaujoties uz ticējumiem, šī daiļā koka iekšpusē var mitināties ļaunie gari. Tiem, kam šis koks tomēr patīk, labāk to iestādīt aiz žoga, blakus ieejas vārtiņiem. Iespējams, ieteikums stādīt šo koku aiz žoga saistīts ar bērza spēcīgu sakņu sistēmu, kas izsūc visu valgmi un neļauj izdzīvot citiem augiem.

Daudzviet reģionus skars megaplūdi: jaunajā nedēļā gaidāms laikapstākļu trakums

Blīgzna (pūpolvītols). Tai piemīt izteikti negatīva aura. Cilvēku, kas savu māju tuvumā iestādījis šo koku, drīzumā sagaida lielas problēmas. Kategoriski aizliegts stādīt šo koku par godu bērna piedzimšanai, jo tādā gadījumā viņš būs nelaimīgs liktenis.

Parastā apse. Apkārtnē esošiem cilvēkiem tā izraisīs nemitīgu nogurumu un apātiju, kas saistīts ar šī koka negatīvu enerģētiku.

Egle. Pastāv ticējums, ka šis koks laupa enerģiju un padzen vīriešus. Saskāņā ar kādu citu ticējumu, egle pasargā mājiniekus no strīdiem, bet enerģiju zog tikai vasaras laikā, savukārt ziemā to atdod.

Tūja. Iestādīta mājas tuvumā, tā neļaus meitām atrast sev vīrus. Savukārt cits ticējums vēsta, ka tūjas smarža atbaida ļaunos garus.

Goba (vīksna). Tā spēj nodot savu spēcīgu enerģētiku tikai stipra gribasspēka cilvēkiem. Der stādīšanai pie mājām, kurās dzīvo garaā stipri vīrieši. Taču pilnībā neder kaimiņos nepašpārliecinātiem un bailīgiem vīriešiem. Gobas atņem enerģiju tuvumā dzīvojošām vientuļām sievietēm.

Leave a Comment