Man vajag tikai dažas stundas, lai sagatavotu bagātīgus diļļu un lociņu krājumus visai ziemai. Dalos ar zaļumu sasaldēšanas noslēpumu

3. Sagriež lociņus un dilles ar nazi, saber ciešos maisiņos tur saldētavā apmēram diennakti. Pēc tam saliek sasaldētos gabaliņus uzglabāšanas konteineros (šī ir mana mīļākā metode, tieši tā es daru tagad, kad esmu izmēģinājusi visus trīs variantus. Saldētava nesmaržo pēc lociņiem un dillēm, tajā glabāt zaļumus var pat veselu gadu, viss ir drupans, nekas nelīp kopā, katru dienu var paņem kaut tikai pa šķipsniņai).

Manuprāt, ir ērtāk sasaldēt sasmalcinātus zaļumus.

Šādi var sasaldēt jebkurus zaļumus, galvenais, lai tie porcijās glabātos burciņās, konteineros, aizspiežamos maisiņos, kā nu kuram ērtāk. Un nav nepieciešams neko žāvēt. Žāvētas dilles nav tik smaržīgas un izskatās sliktāk; tās nevar salīdzināt ar svaigām.

Atraitnītes šeit iestādītas skaistuma dēļ Visus šos lociņus un dillītes sagriežu un ielieku saldētavā. Un tam visam veltu vien pāris stundas:
Izrauju no dobes un nometu zālē – 10 minūtes, Nogriežu saknes un nomazgāju – vēl 10 minūtes, Mājās nožāvēju – aptuveni pusstunda.

Tad atliek tikai zaļumus sagriezt uz virtuves dēlīša un salikt maisiņos. Es, protams, neuzskaitu sasalšanas laiku, jo nesēžu pie saldējamās kameras durvīm, iekrampējusies tajā ar zobiem un nagiem.

Vēl 20 minūtes vajadzīgas, lai pēc diennakts visus zaļumus no maisiņiem pārbērtu konteineros. Uz konteineriem uzrakstu, kuros ir tikai lociņi, kuros dilles un kuros abi kopā. Pirmo reizi šos sasaldētos zaļumus zupai pievienoju oktobrī-novembrī.

Lasi vēl: Viņi grābs naudu ar lāpstu: šī zvaigžņu zīme atradīs zelta raktuves

Sasaldēt zaļumus var ērti un ātri. Sasaldētā veidā tie ilgi uzglabājas, neaizņemot daudz vietas, turklāt ziemā nav jāpērk dārgi zaļumi veikalā.
Man patīk šī metode, ja man ir jāizvēlas starp žāvēšanu un sasaldēšanu, es vienmēr izvēlos otro. Galvenais ir tas, ka šos sasaldētos lociņu un diļļu gabaliņus uzreiz var mest ūdenī – zupas katlā, gulašā vai citā ēdienā. Bez atkausēšanas!

Bet kā ar tevi – vai tu sasaldē zaļumus ziemas krājumiem? Ko vēl gatavo ziemai, lai vēlāk nebūtu jāpērk par augstu cenu? Priecāsimies, ja pastāstīsi komentāros un dalīsies ar šo rakstu sociālajos tīklos!

Leave a Comment