Liliju kopšana, 5 noteikumi: – ziedi uzziedēs un pārsteigs ar savu skaistumu visus kaimiņus


Liliju graciozie zvaniņi neatstās vienaldzīgu nevienu. Garām šiem ziediem paiet nav iespējams – vienkārši griba uz tiem apskatīties. 

Lai izbaudītu ziedēšanas skaistumu, ir nepieciešams augus apdāvāt ar mīlestību un rūpēm. Neievērojot kopšanas pamatnoteikumus, lilijas nespēs iepriecināt ar bagātīgu un ilgstošu ziedēšanu.

 

Mērena laistīšana

Ziedi labi neattīstīsies sausā vai pārāk mitrā augsnē. Īpaši svarīga ir laistīšana vasaras pirmajā mēnesī. Šajā laikā augi aktīvi aug un sāk ziedēt.

Lilijas no mitruma trūkuma izžūs, bet pārmērīgs mitrums izraisīs problēmas. Es iesaku augus laistīt ar siltu ūdeni. Laistīšanas laikā ir svarīgi ievērot vienu noteikumu – laistīt tikai zem saknēm! Pēc procedūras pārliecinieties, ka augsne pie paša auga ir nokaisīta.

Mēslošana

Lilijas labi reaģē uz mēslošanu. Tāpēc augšanas sezonas laikā mēslojums jālieto vairākas reizes.

Pirmo reizi kultūru baroju agrā pavasarī, kad no zemes apakšas sāk parādīties asni. Šajā laikā nepieciešams kompleksais mēslojums, kas satur mikroelementus, slāpekli. Es baroju nitroammophoska (30 g uz 1 m2 stādījumu). Vai arī laistīju ar specializēta preparāta Kemira pavasara-vasaras šķīdumu.

Kāpēc apsmērēt sīpolu ar sviestu: 5 viltības no mūsu mammām, kuras mēs pārāk bieži ignorējam

Ar to pašu sastāvu baroju augus pumpuru veidošanās laikā. Pēc ziedēšanas lietoju fosfora-kālija mēslojumu, lai sagatavotu augus ziemai.

Lasi arī: 2024. gada jūlijs būs dramatisks un traks: Sinoptiķi teica, kam gatavoties

Piemēram, lilijas var barot ar superfosfāta un kalcija sulfāta šķīdumu (10 g un 20 g uz spaini ūdens).

Piemēram, lilijas var barot ar superfosfāta un kalcija sulfāta šķīdumu (10 g un 20 g uz spaini ūdens). Vēl 1 labs variants – pelnu uzlējums – 200 g uz spaini ūdens. Vai arī sagatavot gatavu mēslojumu Kemira rudens.

Kaitēkļi un kaites

Augiem kaitē liliju vaboles. Ja viņš apmeties uz kultūras, nekavējoties jāizmanto smidzināšana ar preparātiem Actellik, Fitoverm, Actara. Ar šiem pašiem preparātiem var apstrādāt stādījumus no liliju mušas un laputīm.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu pārējos padomus

Leave a Comment