2024. gada jūlijs būs dramatisks un traks: Sinoptiķi teica, kam gatavoties

Sinoptiķi runāja par jūlijā gaidāmajiem laikapstākļiem daudzos Austrumeiropas reģionos. Pēc ekspertu domām, rekords, kas ilga vairāk nekā 100 gadus, jau ir pārspēts. 

Saskaņā ar ārzemju laikapstākļu centra vadošā speciālista Tiškoveca paziņojumu Austrumeiropas dažādos reģionos laikapstākļi uzstādījuši vairāk nekā 30 jaunus rekordus.

Vienlaikus meteorologi atzīmē, ka šāda situācija turpinās pastāvēt. Pēc viņu prognozēm, nenormāli augsta temperatūra varētu skart visu Austrumeiropas teritoriju.

Piemēram, jūlijā siltums sasniegs atkal visus reģionus. Saskaņā ar Hidrometeoroloģijas centra zinātniskā direktora Vilfanda prognozi, gaiss šeit var iesilt līdz +38 grādiem. Parastie temperatūras fona rādītāji pārsniegs par 7-8 grādiem.

Austrumeiropu gaida augstāka temperatūra. Sinoptiķi atzīmē, ka karstums šeit var sasniegt +36 grādus. Vienlaikus anomālijas skars arī citas vietas, kur termometru stabiņi var pakāpties līdz +30 grādiem.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Tikmēr kāds cits sinoptiķis stāsta, ka karstums Austrumeiropā vietām var līdz +40°C iestāties.  Piekrastes pilsētās temperatūra būs nedaudz zemāka, bet joprojām sasniegs pat +30°C,” viņš atzīmēja.

Tuvākajās dienās karstums mūs pametīs: jauna laika prognoze jūlija sākumam. Vasaru nomainīs vēsums Sinoptiķi ir nākuši klajā ar jaunu laika prognozi jūlija pirmajai dekādei, kas reģiona iedzīvotājiem sola patīkamu atpūtu no nogurdinošā karstuma.

Pēc ekspertu domām, vasaras karstuma kulminācija būs jūlija pirmajās dienās, bet no 5. jūlija gaidāma jūtama atdzišana.

Izteikta karstuma tendence gaidāma visā Austrumeiropas apgabalā. Dienas temperatūra no 1. līdz 5. jūlijam būs +27…+31 grāds pēc Celsija. Nakts temperatūra būs +16…+19 grādi.

Lasi vēl: 5.jūlijs senatnē tika uzskatīts par īpašu: ko šajā dienā nedrīkst darīt, lai pie tavām durvīm neklauvē nelaime

Bet tas ir gaidāms vēss turpinājums: no 5. jūlija temperatūra ievērojami pazemināsies līdz +21…+24 grādiem pēc Celsija, kas arī sniegs gaidītu atvieglojumu no karstuma.

Nokrišņi: 6. un 7. jūlijā iespējams neliels lietus, prognozē aptuveni 8 mm nokrišņu.

Vējš: Mēneša sākumā vēja ātrums būs no 3 līdz 5 metriem sekundē.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment