2024. gada jūlijs būs dramatisks un traks: Sinoptiķi teica, kam gatavoties

Kopumā Austrumeiropas apgabala iedzīvotāji piedzīvos patīkamu temperatūras pazemināšanos un izvairīsies no ilgstošiem karstuma viļņiem.

Eiropas centrālajā daļā laikapstākļi būs nedaudz atšķirīgi.

No 1. līdz 5. jūlijam dienas temperatūra paaugstināsies līdz +26…+30 grādiem pēc Celsija, nakts temperatūra būs +14…+18 grādi pēc Celsija. Vēsāks turpinājums: arī šajos reģionos temperatūra pazemināsies no 5. jūlija, kad dienas temperatūra būs +21…+24 grādi pēc Celsija.

Nokrišņi: Centrāleiropā nokrišņu daudzums tiek prognozēts galvenokārt 6. un 8. jūlijā, kad gaidāms 15-20 mm nokrišņu, kas ir 20-25 % no mēneša normas.

Vējš: Vējš būs pārsvarā vājš, no 1 līdz 3 metriem sekundē.

Tādējādi Centrāleiropas iedzīvotāji var sagaidīt nelielu, bet tomēr jūtamu vēsumu un lietainas dienas, kas sniegs nelielu atelpu no vasaras karstuma.

Pēc meteorologa teiktā, nākamnedēļ trešdien, ceturtdien, piektdien un sestdienas pirmajā pusē Austrumeiropā iestāsies ārkārtīgi karsts laiks ar temperatūru robežās no 32 līdz 35 grādiem, kas ir ievērojami augstāka par šim gadalaikam ierasto temperatūru.

Lasi vēl: Tamāra Globa paziņojusi, ka šīm zīmēm sākot no 4. Jūlija sagaidāma ilgstoša veiksmes svītra

Tiek uzskatīts, ka jūlija otra puse būs vēl karstāka nekā jūnijs. Lai gan sinoptiķi atgādina, ka laika prognozes ļoti strauji mainās un grūti ir tām precīzi izsekot tādēļ cilvēkiem nepieciešams sekot līdzi jaunākajai laika prognozei.

Ārzemju Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais direktors Vilfands pastāstīja, ka temperatūra virs normas gaidāma gandrīz visā valsts Eiropas teritorijā.

 

Leave a Comment