Tautas māņticības: 5 augi un garšaugi, kas aizbiedē ļaunumu un piesaista veiksmi

Jau kopš seniem laikiem cilvēki izmantojuši garšaugus, lai atvairītu ļaunumu un nelaimi. Tiek uzskatīts, ka dažiem augiem piemīt īpašs spēks atvairīt negatīvo enerģiju un piesaistīt veiksmi.

Alveja

Amerikas pamatiedzīvotāji ar dziļu cieņu izturējās pret alvejas augu, dievbijīgi dēvējot to par noslēpumainu un dziedniecisku. Apbrīnojot alvejas neparastās īpašības, viņi ar mīlestību dēvēja šo augu par “debesu zizli”.

Ticējumi vēsta, ka alvejas augs mājās pasargā no nelaimes gadījumiem, īpaši apdegumiem. Daudzviet Āfrikā alvejas augus karināja virs durvīm, jo tiek uzskatīts, ka tie piesaista veiksmi un aizdzen negatīvo.

Kajēnas pipari

Kajēnas piparu vēsture Centrālamerikā un Dienvidamerikā ir sena, tūkstošiem gadu sena. Amerikas pamatiedzīvotāji to audzēja gan kulinārijas, gan fiziskās labsajūtas vajadzībā, īpaši ja bija vēdera problēmas.

Tāpat kā sāls, arī kajēnas pipariem, domājams, piemīt aizsargājošas īpašības, kas palīdz aizbiedēt ļaunumu. Daudzi māņticīgi cilvēki tos izkaisa noteiktās vietās vai pie ieejām savās mājās, lai radītu barjeru pret negatīvām enerģijām vai būtnēm un kalpotu kā garīga aizsardzība.

Lai atvairītu negatīvo enerģiju un piesaistītu labklājību, daži cilvēki pie ieejas durvīm piekar sarkano piparu virteni. Sarkanos piparus var arī sajaukt ar garšaugiem, veidojot aizsargājošus amuletus.

Lavanda

Lavandu gadsimtiem ilgi izmantoja neskaitāmos veidos – no brūču aprūpēšanas līdz aizsardzībai pret kaitēm. Tas ir populārs augs dārzos visā pasaulē.

Lavanda simbolizē uzticību, tīrību, veiksmi un līdzjūtību. Tā simbolizē arī ticību, pazemību un mīlestību. Interesanti, ka Viktorijas laikmeta valodā šie ziedi asociējās ar neuzticību.

Daži lavandu saista ar veiksmes piesaistīšanu vai neveiksmes atvairīšanu. Pastāv teorija, ka šī asociācija nāk no Jāņu dienas, kuras laikā šo īpašo augu dedzināja ugunskuros, lai aizbiedētu ļaunos garus.

Lasi vēl: Dzeltenie traipi uzreiz pazudīs no vannas un tualetes poda: vecie sanitārtehnikas izstrādājumi mirdzēs kā jauni

Nātres

Nātres ir labi pazīstams augs ar spēcīgu maģisku spēku. Teikas par to ir radušās ļoti senā pagātnē Ziemeļeiropas un Āzijas aukstajos reģionos, taču kopš tā laika tās ir izplatījušās visā pasaulē.

Pastāvēja ticējums, ka, ja mutē turēs nātres lapu, tā atbrīvos no zoba sāpēm. Nātres vienmēr tika uzskatītas arī par iedarbīgu līdzekli burvestību un lāstu laušanai, un tās bieži izmantoja aizsargājošos amuletos.

Salvija

Salvija vēstures ir bijusi saistīta ar gudriem cilvēkiem. Interesants ir uzskats, ka salvija ir spēcīgāka, pirms tā uzzied.

Grieķu mitoloģijā salvija tika uzskatīta par spēcīgu aizstāvi un dziednieku, kuru lietojuši paši dievi. Tika uzskatīts, ka augs arī uzlabo atmiņu, tāpēc tas ir saistīts ar gudrību.

 

Vai vēlaties iegūt mūžīgo jaunību? Saskaņā ar viduslaiku māņticībām viss, kas jums jādara, ir katru dienu jāapēd nedaudz salvijas.

 

 

Leave a Comment