Visu šo laiku esam nepareizi ēduši saldējumu! Lūk, kā to pareizi vajag ēst!

Izrādās, ka ir vesela instrukcija “Kā pareizi ēst saldējumu”. Kāda speciāliste nāca klajā ar vairākiem noteikumiem, kas ātri izplatījās internetā: tos ievērojot, desertu var baudīt ķermenim visdrošākajā veidā un izbaudīt garšu pilnībā.

Lai saldējuma garša attīstītos un desertu būtu droši ēst, tas jāizņem no saldētavas un jāpagaida apmēram 15 minūtes – tad tas nedaudz izkusīs un kļūs mīksts.

Ja saldējumu ēd ar karoti, tas jātur otrādi. Saldējumam jātrāpa pa mēles galu, tas ļaus sajust pirmās garšas notis.

Tālāk jums ir lēnām jāpagriež karote mutē – tas palīdzēs atklāt ne tikai deserta garšu, bet arī tekstūru.

Pēc tam jūs varat veikt gludu elpu caur muti: šajā gadījumā tiek aktivizēti augšējie receptori, kas ļaus jums sajust papildu garšas nokrāsas, kuras parasti ir neredzamas.

Pirms saldējuma norīšanas tas jātur mutē apmēram 12 sekundes. Jūs varat ēst desertu bez hronometra – vienkārši pagaidiet, līdz saldējums izkusīs.

Šī metode, pēc ekspertes domām, palīdzēs ne tikai izbaudīt garšu, bet arī pasargās zobu emalju.

Lasi vēl: Dižā Vanga atklāja, ka ja mājās šie priekšmeti salūzt, tad tas var nozīmēt tikai šo! Tas nav labi!

Recepte:

krējums 33% tauku – 400 g.

kondensētais piens ~ 200 g.

vaniļas cukurs – 1 tējk.

vafeļu garoza – pēc izvēles

Kā gatavot:

Dziļā bļodā ielej 400 gramus 33% bieza krējuma. Pirms šīs darbības labi sakratiet maisu. Krēmam jābūt aukstam. Jūs varat tos pagatavot mājās, recepti varat atrast šeit.

Tad pievieno tējkaroti vaniļas cukura un sāc kult. Pirmkārt, ar mazu ātrumu, kad krēms kļūst blīvāks, pakāpeniski palieliniet ātrumu līdz maksimālajam līmenim.

Tas aizņem 5-8 minūtes. Šis ir bieza putukrējuma veids, kuru saputosim, tas būs atkarīgs no jūsu miksera jaudas.

Tiklīdz krējums ir kļuvis biezs un nekrīt no putotāja, sāciet plānā strūkliņā liet 200 gramus iebiezinātā piena, īsi visu samaisiet un gatavs.

Tāda ir konsistence, kas mums jāsaņem, nevis šķidra. Ja kaut kas neizdodas, šeit ir saite uz detalizētāku video par to, kā pareizi saputot krējumu saldējumam, krējumam vai desertiem. Iet uz priekšu un apskatiet.

Šajā brīdī pievienojiet šokolādes skaidiņas, riekstus, ogas vai augļus, ja vēlaties.

Ņemam jebkuru formu, man ir noņemama – ar 22 cm diametru uzlikšu vafeļu kūku formas apakšā un tad izklāju visu masu. Ja vēlaties, nākamo saldējumu varat ievietot arī vafeļu vai papīra glāzēs.

Izlīdzina ar lāpstiņu un pārklāj ar citu vafeļu kārtu. Nedaudz nospiežam. Nosedziet kontaktu ar maisiņu vai plēvi. Liek saldētavā uz 5-7 stundām. Šajā laikā saldējums būs gatavs. Saldēšanas laikā nav nepieciešams maisīt.

Vienkārši pēc brīža izņemam no saldētavas, sagriežam porcijās un cienājamies ar gardu, krēmīgu saldējumu. Varat to pievienot kafijai vai izmantot desertā.

Sanāk mīksts, bez cietiem ledus gabaliņiem un tajā pašā laikā tikai no trim sastāvdaļām. Šī ir vienkāršākā saldējuma recepte, esmu to gatavojusi daudzas reizes un vienmēr izdodas.

Konsistence ir vismaigākā, un garša ir vienkārši pārsteidzoša. Man tas ir viss, ja jums patika recepte, lūdzu, nospiediet patīk un atstājiet komentārus. Visu to labāko un uz drīzu tikšanos.

 

Leave a Comment