5.jūlijs senatnē tika uzskatīts par īpašu: ko šajā dienā nedrīkst darīt, lai pie tavām durvīm neklauvē nelaime

Mūsu senči šo dienu uzskatīja par labvēlīgu tiem, kuri atrada savu otro pusīti, un ar rituālu palīdzību centās stiprināt attiecības. Bija zināmi arī citi ar šo datumu saistīti ticējumi.

Daži no tiem attiecās uz veselību, citi – uz veiksmi biznesā un labklājību. Par stingru aizliegumu pārkāpšanu, kas bija zināmi jau kopš seniem laikiem, draudēja bargi sodi, tostarp dažādas kaites.

Tautas zīmes 5. jūlijam: ko jūs nedrīkstat darīt

Senatnē ticēja, ka 5. jūlijā nedrīkst kavēt, jo tā dēļ var uz visiem laikiem pazaudēt cilvēku, pie kura dodies tikties. Ja laikus nenonāksi uz darbu, riskē zaudēt ienākumu avotu.

Neej tālu no mājām un neej pastaigāties pa mežu. Nepazīstamā vietā jūs varat ātri apmaldīties. Jebkurā gadījumā, tā uzskatīja mūsu senči.

Cilvēki šajā dienā īpašu uzmanību pievērsa liepai. Šis koks tika uzskatīts par aizsargu pret ļaunu aci, tāpēc lauzt tā zarus bija stingri aizliegts.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Ja nevēlaties iegūt ienaidniekus, 5. jūlijā atturieties uzzināt par attiecībām. Nav vajadzības izvirzīt pretenzijas un kaut ko pārmest radiniekiem un draugiem.

Šī iemesla dēļ jums var rasties nopietnas ķildas un pārtraukt saziņu uz visu atlikušo dzīvi. Pat ja sarunu biedrs cītīgi tevi izvedīs no sevis, izrādīsi gudrību un pacietību, tad situācija atrisināsies droši.

Jebkurā gadījumā neatsakiet cilvēkiem viņu lūgumos. Ir nepieciešams palīdzēt tiem, kam tas ir nepieciešams, pretējā gadījumā jūs drīz vien varat nonākt viņu vietā.

Lasi vēl: ”12 karošu pīrāgs”: kad izlasīsi sapratīsi, kur slēpjas šī pīrāga fantastiskā garša un kādēļ tāds nosaukums

Datums nav piemērots tīrīšanai. Ja jūs mazgājat grīdas, jūs riskējat “izmazgāt” mieru un labklājību no mājas. Tā paša iemesla dēļ nevajadzētu iznest atkritumus.

Neskatoties uz to, ka 5. jūlijā var veikt dažādus rituālus, daži no tiem ir aizliegti. Runa ir par rituāliem, kas saistīti ar cilvēku “apbalvošanu”. Mēģinājumi apburt cilvēku var beigties ar kaitēm un citām nepatikšanām.

Bet ko ir pat vēlams darīt, lai šajā dienā tavās mājās ienāktu mīlestība, saticība un labklājība? Tas ir vienkārši! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment