5.jūlijs senatnē tika uzskatīts par īpašu: ko šajā dienā nedrīkst darīt, lai pie tavām durvīm neklauvē nelaime

Redzi varavīksni – tā būs jauka diena. Vakarā parādās varavīksne – laika apstākļi uzlabosies.

Ja dienas pirmajā pusē ir mākoņains laiks un pēcpusdienā mākoņi pazūd, nākamās dienas būs skaidras.

Debesīs redzami reti mākoņi – līdz spainītim. Ja no rīta debesīs uzkrājas kupli mākoņi, sliktie laikapstākļi saglabāsies līdz vakaram.

Saule ieslīdēs ciešā pūkainu mākoņu slānī – pēc 1-2 dienām sāksies lietusgāzes.

Dienvidu vējš pūš – uz labu ražu, ziemeļu vējš – uz vēsu un lietainu jūliju, rietumu vējš – uz sausu un karstu vasaru.

Saule bija galvenais dienas varonis, tāpēc lielākā daļa pareģojumu bija saistīti ar to. Viņi zināja, ka, ja no rīta tā spīdēs spožāk nekā parasti, nākamā diena būs sliktu laikapstākļu zīmē. Ja vakarā virs zemes parādās varavīksne, var būt droši, ka nākamajā nedēļā būs patīkams laiks.

Naktī no 4. uz 5.jūliju var sapņot pravietiskus sapņus. Taču tie nepiepildās uzreiz, ir jābūt pacietīgam un jāgaida.

Šajā laikā dzimušiem cilvēkiem raksturīgs stingrs raksturs un īpaša, gandrīz fanātiska mērķtiecība. Viņus var saukt par karjeristiem, taču tajā nav nekādu savtīgu interešu: viņiem vienkārši nepatīk, ja viņiem pavēlē. Tāpēc daudzi ieņem augstus amatus. Komunikācijā viņi ir vienkārši un komunikabli. Laulībā saglabā lojalitāti pret otru pusīti.

Tika uzskatīts, ka paveicās ieraudzīt balto gulbi. Tas nozīmē, ka prieks un miers nepametīs māju. Ja viņš jums pievērsīs uzmanību, tad jūs būsiet nākošos 5 gadus laimīgs.

Jebkurš cits putns labākajā gadījumā neliecina par labu. Bet, ja pūce dienas laikā nolaižas uz jumta, tas norāda, ka būs kāda veida nelaime jūsu mājoklī.

Lasi vēl: Mūsu senču senais kalendārs: nedariet šo 4.jūlijā, lai jūs nepiemeklētu nabadzība un vientulība

Mūsu senči apgalvoja, ka, ja šajā dienā sāk līt, tad līs 40 dienas. Par lietus tuvošanos pastāstīs krupis, kas parādās zālē, un gulbji, kas vakarā skaļi kliedz. Zirnekļi zina par sausu un skaidru laiku, aktīvi auž tīklus. Šis laiks mainīsies.

 

Leave a Comment