Lielākās un galvenās kļūdas pārstādot tomātus siltumnīcā; raža būs niecīga un nīkuļos

Daudzi dārzkopji jau ir sākuši stādīt tomātu stādus pastāvīgā vietā. Laikapstākļi dažādos reģionos ir atšķirīgi, tāpēc daži šobrīd stāda tomātu stādus siltumnīcās un atklātā laukā, bet citi tam vēl tikai gatavojas.

Šajā rakstā es pastāstīšu par biežāk pieļautajām kļūdām, ko dārznieki pieļauj, stādot tomātus. Dažas no tām var ne tikai negatīvi ietekmēt augu attīstību, bet arī novest pie to bojāejas. Tāpēc iesaku ņemt šo informāciju pie sirds.

 

Galvenās kļūdas, stādot tomātu stādus

1. Stādīšana nepiemērotos laika apstākļos

Tomātiem nepieciešams siltums, un tie nepanes zemu temperatūru. Tāpēc pirms stādīšanas ir jāgaida pastāvīgi silts laiks, lai izvairītos no to attīstības aizkavēšanās vai pat augu bojāejas salnu dēļ. Temperatūrai dienā stādīšanas vietā 2-3 dienas jāuztur vismaz ap +18 grādiem, bet naktī – nedrīkst nokrist zem +10 grādu.

Šamane Kažetta Ahmetžanova norāda, kādām Visuma zīmēm jāpievērš uzmanība – par ko mūs brīdina Augstākie spēki?

2. Barošana pirms stādīšanas

Pirms pārstādīšanas nav jēgas stādus barot. Pārmērīga barošana var negatīvi ietekmēt augus, tāpēc tomātus mēreni un savlaicīgi jāmēslo pēc pārcelšanās uz pastāvīgu vietu.

3. Pirms pārstādīšanas bagātīgi laistīt

Pirms stādu stādīšanas ir vērts pārtraukt laistīšanu. Pārāk mitra augsne var neļaut augus izņemt no konteineriem, kuros tie aug, nesavainot saknes. Tomātus labāk pārtraukt laistīt dažas dienas pirms stādīšanas, lai samazinātu sakņu bojājumu risku. Tos ir daudz vieglāk izņemt no izžāvētas augsnes nekā no mitras augsnes.

Lasi vēl: Lieliskas ziņas daļai latviešu: šajos svētkos tiks izmaksāti svētku naudas pabalsti daļai cilvēku

4 – laistīšanas trūkums pēc stādīšanas

Pēc iestādīšanas tomāti ir labi un bagātīgi jāaplaista. Pretējā gadījumā tie novīst, un tiem būs grūti ātri pielāgoties jaunajai vietai.

 

5. Laistīšana zem stublāja

Tomātus ir svarīgi laistīt nevis tieši zem stublāja, bet gan ap to nelielā attālumā. Tad augsne neizkliedēsies un augi varēs labi nostiprināties jaunajā vietā.

5 kļūdas, ko sievietes pieļauj ceļā uz laimi – japāņu gudrības

Leave a Comment