3 interesanti ieradumi padarīs attiecības veiksmīgas: psihologs skaidro, kas ir īpaši svarīgi

Pēc eksperta domām, ikdienas nianses un šķietami nenozīmīgas darbības var būtiski ietekmēt apmierinātību ar attiecībām.

Amerikāņu psihologs un doktors Marks Traverss nosauca trīs paradumus, kas veicina panākumus attiecībās, raksta “Forbes”.

“Diskutējot par attiecību panākumiem, mēs bieži dzirdam par vienām un tām pašām galvenajām sastāvdaļām un jēdzieniem, kas dominē sarunās. Komunikācija tiek uzskatīta par jebkuru attiecību stūrakmeni, uzsverot atklāta dialoga un aktīvas klausīšanās nepieciešamību. Intīmās attiecības bieži tiek apspriests, ņemot vērā to biežumu un kvalitāti, kas tiek uzskatīts par attiecību veselības barometru. Uzticēšanās tiek uzskatīta par līmi, kas partnerus satur kopā, radot drošības un stabilitātes sajūtu,” teica eksperts.

Pēc viņa domām, šie elementi neapšaubāmi ir svarīgi, taču tie tiek tik bieži pieminēti, ka dažkārt var aizēnot smalkāku, bet tikpat svarīgu ieradumu nozīmi, kas veicina attiecību uzplaukumu.

“Koncentrēšanās tikai uz kopējiem makroelementiem var radīt nepilnīgu priekšstatu par to, kas attiecības padara patiesi veiksmīgas. Ir svarīgi atcerēties, ka attiecības ir dinamiskas un daudzšķautņainas, un tām nepieciešams vairāk nekā tikai šie pamatelementi,” skaidro Traverss.

Viņš piebilda, ka ikdienas nianses un šķietami nenozīmīgas darbības var būtiski ietekmēt apmierinātību ar attiecībām.

Lasi vēl: Vienkāršākiem veidi kā iztīrīt mikroviļņu krāsni, lai no veciem traipiem nebūtu ne miņas, bet māja patīkami smaržotu

Lūk, trīs šādas prakses, kurām ir vērts pievērst lielāku uzmanību:

Rotaļīguma pievienošana. Rotaļīgums attiecībās var šķist vieglprātīgs, taču tam ir izšķiroša nozīme priecīgu un ilgtspējīgu partnerattiecību uzturēšanā. Saskaņā ar pētījumiem rotaļīgums veicina apmierinātību ar attiecībām, mazina konfliktus, mazina monotoniju un vairo uzticību, kas nozīmē, ka rotaļīgums netieši veicina attiecību ilgmūžību, laimi un stabilitāti.

Rituālu un tradīciju ievērošana. Vienā pētījumā uzsvērta rituālu, piemēram, svētku svinību un kopīgu pasākumu, nozīme. Piedalīšanās rituālos palīdz pāriem labāk iepazīt vienam otru un kalpo kā diagnostisks instruments attiecību nākotnei.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Praktizējiet pateicību kā komanda. Saskaņā ar pētījumiem pateicībai ir pozitīva ietekme uz attiecībām, kas veicina lielāku saiknes un piepildījuma sajūtu. Dalīšanās ar pateicību kopā palīdz saglabāt pozitīvu attieksmi un nostiprina vērtību, ko katrs partneris dod attiecībām.

 

 

Leave a Comment