Bricis paziņo jaunāko prognozi un apbēdina visus siltuma cienītājus: No karstuma nebūs ne smakas!

Latvijas karstuma vilnis, kas šajās dienās turpinās visā valstī, šķiet, drīzumā būs beidzies. Par gaidāmajām laikapstākļu izmaiņām savās prognozēs izteicies arī Latvijā pazīstamais meteorologs Toms Bricis.

Sociālajā tīklā “Facebook” viņš vēsta, ka tuvākajās dienās Latvijā sagaidāmi spēcīgi pērkona negaisi. Tomēr, kā norāda Bricis, lietus skars tikai nelielas teritorijas, un daudzviet turpināsies sausums, kas kļuvis par ierastu parādību šajā periodā.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Neskatoties uz to, nākamās nedēļas sākumā Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas, kas pakāpeniski ietekmēs laikapstākļus. Turklāt jau nākamās nedēļas vidū sagaidāmas būtiskas pārmaiņas, kas liks aizmirst par pašreizējo tveici un sausumu.

Sinoptiķi prognozē, ka šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ Latvijā temperatūra turpinās paaugstināties, sasniedzot jaunas virsotnes.

Pēdējās maija dienās, īpaši sestdien un svētdien, sagaidāms pārsvarā saulains laiks. Dažviet debesīs veidosies gubu mākoņi, kas nesīs īslaicīgus lietusgāzes. Atsevišķās vietās iespējamas arī spēcīgas pērkona lietusgāzes ar krusu, kas var radīt negaidītas izmaiņas laika apstākļos. Prognozes liecina, ka vislielākā nokrišņu iespējamība būs Kurzemē, kur lietus var būt intensīvāks. Pārējā valsts teritorijā vējš pārsvarā būs lēns, radot mierīgus laikapstākļus.

Nākamnedēļ sagaidāma turpmāka temperatūras paaugstināšanās, kas varētu izraisīt vēl karstākas dienas. Sinoptiķi iesaka būt gataviem gan tveicei, gan iespējamiem pērkona negaisiem, īpaši nedēļas nogalē.

Saullēktā minimālā gaisa temperatūra Latvijā svārstīsies no +9 līdz +17 grādiem, bet pēcpusdienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +25..+29 grādiem, lai gan piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāk.

Šāda veida laikapstākļi saglabāsies arī nākamnedēļ, kad viskarstākajās dienās gaisa temperatūra varētu sasniegt pat +26..+31 grādu.

Lai palīdzētu ķermenim pielāgoties karstumam, ir svarīgi veikt dažus piesardzības pasākumus. Viens no tiem ir uzturēšanās ēnā vai vēsās vietās: izvairies no tiešiem saules stariem, īpaši dienas vidū, kad saules starojums ir visspēcīgākais. Atrodi ēnu vai vēsu vietu, piemēram, iekštelpās vai zem koka, lai mazinātu pārkaršanas risku.

Ja iespējams, paliec telpās, kur ir gaisa kondicionieris, kas palīdzēs uzturēt komfortablu temperatūru. Arī ventilators var būt noderīgs, jo tas uzlabo gaisa cirkulāciju un rada vēsuma sajūtu. Šie pasākumi var ievērojami uzlabot pašsajūtu un palīdzēt izvairīties no karstuma radītām veselības problēmām, īpaši tajās dienās, kad gaisa temperatūra sasniedz augstāko punktu.

Sagaidāmi ļoti spēcīgi pērkona negaisi!

Katru dienu iespējamas lokālas pērkona lietusgāzes, un sausums valsts lielākajā daļā tikai pastiprināsies. Jūnijā sagaidāmas ievērojamas izmaiņas laikapstākļos!

Pērkona negaisi ir gaidāmi katru dienu, tomēr tie skars tikai atsevišķus reģionus. Šīs lietusgāzes būs īslaicīgas, taču to intensitāte var būt ievērojama, radot gan pozitīvus, gan negatīvus efektus. Lai gan īslaicīgas lietusgāzes var sniegt īslaicīgu atvieglojumu no sausuma, tās nespēs būtiski mainīt kopējo situāciju, un sausums daudzviet turpinās pastiprināties.

Īpaši jāuzsver, ka vislielākās izmaiņas ir sagaidāmas jūnija mēnesī. Šīs izmaiņas var būt saistītas gan ar temperatūras paaugstināšanos, gan ar biežākiem un intensīvākiem laikapstākļu fenomeniem, piemēram, spēcīgiem vējiem un pērkona negaisiem. Jūnijs solās būt dinamisks mēnesis, kas var nest gan negaidītus karstuma vilnis, gan spēcīgas vētras.

Taču laiks ķerties klāt pie paša galvenā un saprast, kas mūs gaida jau tuvākajās dienās!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment