Latvijas iedzīvotājai izdevies nofilmēt ļoti neparastu skatu: ”Es nezināju kā tas var beigties”

Latvijas iedzīvotājai izdevies nofilmēt ļoti neparastu skatu. Sieviete nezināja, kā šis var beigties, tomēr nolēma riskēt un turpināt filmēt un vērot. 

Pārejot no 19. uz 20. gadsimtu, brūno lāču klātbūtne Latvijā pārtrūka plašo mežu izciršanas un medību aktivitāšu dēļ. Regulārais brūno lāču pieplūdums no Igaunijas un Krievijas Pleskavas apgabala atsākās tikai 70. gados.

Šobrīd Latvijā mīt daži desmiti brūno lāču. Latvijas Dabas muzejs brūno lāci atzinis par 2009.gada Latvijas dzīvnieku. Un runājot par lāčiem, šāds ir arī mūsu stāsts.

Brūnais lācis galvenokārt ir aktīvs naktī un vasarā uzglabā līdz 180 kg zemādas tauku ziemas miegā. Neskatoties uz seklu ziemas miegu, lācis izvēlas alu, spraugu zem zariem vai akmeņiem vai dobu koku ziemas snaudai.

Būdams vientuļnieks, brūnais lācis pulcējas grupās reģionos ar bagātīgu barību, piemēram, lašu zveju upēs. Šādā grupā tiek ievērota stingra hierarhija, kuras pamatā ir vecums un augums.

Lasi vēl: ”Instagram” paziņojis par ļoti nopietniem jaunumiem tuvākajā laikā: ”Ir laiks, dot ceļu robotiem”

Kāda Latvijas iedzīvotāja pastāstījusi kādu neparastu kadru viņa ir nofilmējusi šeit pat, Latvijā. Tas ir ļoti interesanti! Jāatzīst, ka sieviete ir ļoti drosmīga.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment