Ko ir jādara 30.martā, lai veiksme, bagātība un pati laime tev nepagrieztu muguru? Tas ir svarīgi!

30. martā pareizticīgo baznīcas atceras kādu senu mūku, kurš dzīvoja ceturtā gadsimta beigās un piektā gadsimta sākumā. Tautas kalendārā viņš ir pazīstams kā svētais. Šajā dienā ir daudz aizliegumu. 

Viens no galvenajiem attiecas uz naudu un bērniem. Pastāstīsim, no kā baidījās mūsu senči.

30. martā pareizticīgo pasaule piemin svēto Aleksiju, Dieva vīru, kura stāsts var kļūt par piemēru cilvēkiem, kuri nesaprot savu likteni.

Saskaņā ar Svētajiem Rakstiem šis mūks, kurš tika saukts par Dieva vīru, dzimis Romā. Viņa vecāki, cienīti pilsētnieku vidū, bija turīgi cilvēki un spēja savam dēlam sniegt pienācīgu izglītību.

Viņi sapņoja par labu karjeru un dievbijīgu ģimeni. Meitene, kas kļuva par viņa sievu, organiski iederējās viņa ideālās nākotnes dzīves priekšstatos.

Tomēr pēc kāzām Aleksis negaidīti visiem, un galvenokārt jaunajai sievai, atdeva viņai savu laulības gredzenu un pameta māju. Jaunais vīrs devās uz Edesu. Tā sauca pilsētu, kas atradās mūsdienu Turcijas teritorijā. Vissvētākās Jaunavas Marijas baznīcas lievenis, kur viņš pavadīja 17 gadus, kļuva viņam par otrajām mājām.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Kādu dienu baznīcas sargs nakts vīzijās dzirdēja Vissvētākās Jaunavas Marijas balsi, kura teica, ka Aleksijs ir Dieva vīrs un ka viņš ir apveltīts ar brīnumdarīšanas dāvanu. Pamodies, sargs pastāstīja par savu vīziju. Drīz par to uzzināja arī pilsētas iedzīvotāji, un viņi vērsās ar lūgumiem pēc dziedināšanas.

Šajā laikā Aleksis bija nolēmis atgriezties savā dzimtenē. Redzot nogurušo klejotāju, viņa vecāki neatpazina savu dēlu, taču atsaucās viņa lūgumam ļaut viņam kādu laiku palikt viņu mājā. Un viņi pieņēma klejotāju kā savējo, veltot viņam uzmanības zīmes.

Viņu lēmumam nepiekrita kalpotāji, kuri sāka Alekseju izsmiet. Taču lēnprātīgais vīrs pacieta apvainojumus, neapvainojoties un nesūdzoties. Jūtot, ka pienācis laiks pamest šo pasauli, viņš uzrakstīja vēstuli vecākiem, kurā pastāstīja par sevi un savu dzīvi.

Kad vecāki saņēma dēla vēstuli, viņš jau bija devies aizsaulē. Tēva un mātes bēdām nebija gala. Viņi sēroja kopā ar pilsētas iedzīvotājiem.

Bet no kā senči baidījās šajā dienā? 30.martāir svarīgi nekādā gadījumā nedarīt šīs konkrētās lietas!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment