Ja Lielajā Piektdienā līst lietus, tas nozīmē tikai vienu – sens tautas ticējums, kas piepildās

Foto – Pexels

Lielā Piektdiena ir kristietības svētki, bet šī diena arī saistās ar daudziem seniem, patiesiem ticējumiem – vai zini, kādas pazīmes šodien jāvēro un kas jādara, lai būtu laimīgs un izvairītos no nepatikšanām?

Tātad, Lielā Piektdiena ir kristiešu svētki, kurus atzīmē divas dienas pirms Lieldienām. Ebreju reliģiskajā kalendārā Lielā Piektdiena tiek svinēta kā “Pasques” svētki.

Lielā Piektdiena vēsturē ir iegājusi kā viena no svarīgākajām dienām kristietības kalendārā, un tajā tiek veikti daudzi reliģiski rituāli un ceremonijas. Tā ir diena, kad kristieši atceras Jēzus Kristus ciešanas, kā arī izsaka pateicību par viņa upu**i par visiem cilvēku grēkiem.

Dažādās kristietības konfesijās Lielā Piektdiena tiek svinēta ar dažādām ceremonijām un rituāliem. Piemēram, daudzās baznīcās notiek dievkalpojumi, kuros tiek godināts Jēzus Kristus. Baznīcās notiek lūgšanas un tiek dziedātas dziesmas.

Izpildi šo testu! 

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 79%

0%

Lielās Piektdienas tradīcijas var atšķirties atkarībā no valsts un konkrētas kristietības konfesijas. Piemēram, daži cilvēki var atturēties no ēdiena vai veikt kādus citus pielūgsmes rituālus, lai atzīmētu šo dienu.

Foto – Pexels

Kopumā Lielā Piektdiena ir svarīgs un svētīgs laiks kristiešiem, kad viņi godina Jēzu Kristu, apliecinot savu ticību Dievam.

Taču kādi ir zināmākie ticējumi, kas jānovēro šajā dienā?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment