Klimata trakums sāksies augusta vidū: sinoptiķi paziņoja par jaunu prognozi vasaras beigām

Meteoroloģijas jomas eksperti publicējuši precizētu prognozi augustam dažādiem reģioniem. Pēc viņu domām, vasaras beigās vairākos valsts reģionos sāksies ekstrēmi laikapstākļi, kas kļūs par nopietnu pārbaudījumu vietējiem iedzīvotājiem.

Gismeteo eksperti prognozē būtiskas klimatisko apstākļu izmaiņas lielākajā daļā Austrumeiropas reģionu pēdējā vasaras mēnesī. Ja jūnijs un jūlijs iezīmējās ar nenormālu karstumu un sausumu, tad augusts solās būt pavisam citādāks – vasaras beigām raksturīgi spēcīgi nokrišņi.

Pēc sinoptiķu prognozēm, augusta beigas daudzviet atnesīs nelabvēlīgus laikapstākļus. Gaisa temperatūra būtiski nemainīsies, saglabājoties 21-22 grādu robežās, taču nokrišņu daudzums var sasniegt rekordlīmeņus.

Tomēr daudzviet lietus sāksies jūlija pēdējās dienās un turpināsies gandrīz visu augustu, bet spēcīgākie nokrišņi mēneša pirmajā pusē. Patreiz gan Latvijā ir ļoti silts un skaidrs laiks.

Tomēr ziemeļu pusē situācija būs vēl sliktāka. Temperatūra saglabāsies ap 19 grādiem, bet nokrišņu daudzums būtiski pārsniegs klimatiskās normas.

Vēlāk lasot tālāk noskaidrosim par situāciju Latvijā! 

Sinoptiķi stāstīja par septembrī gaidāmajiem laikapstākļiem dažādos valsts reģionos. Septembris, pēc ekspertu domām, laikapstākļu ziņā būs absolūti traks mēnesis. Bet cik lielā mērā?

Un šādas anomālijas izpaudīsies dažādi. 

Kā brīdina sinoptiķi, rudens sākums no klimatiskā viedokļa būs pavisam citāds nekā parasti. Vasara Austrumeiropā izrādījās neparasta: dažviet bija neticami karsts, bet citās, gluži pretēji, bija neparasti auksts. Piemēram, citviet jūnijā tika uzstādīts lietus rekords, un temperatūra bija divus grādus virs normas.

Lasi vēl: Mīlestības pievilcība: kā piesaistīt laimi atbilstoši savai Zvaigžņu zīmei

Arī gaidāmais septembris pārņems anomāliju stafeti. Tādējādi, saskaņā ar Hidrometeoroloģijas centra prognozēm, aukstuma zona rudens sākumā aptvers plašu teritoriju Tālajos Austrumos.

Galvaspilsētā vasara parasti turpinās septembrī, un temperatūra ir virs 20 grādiem. Taču šogad skaitļi būs krietni mazāki, un ziemeļu reģionos salnas var sagaidīt jau septembrī.

Pēc sinoptiķu prognozēm, Austrumeiropā septembris iezīmēsies ar milzīgu lietus daudzumu, tas ir, nolīs krietni vairāk nekā mēneša nokrišņu norma.  Tas pats attieksies uz ziemeļiem, un austrumu teritoriju. Ļoti slapjš būs arī centrālajos rajonos, kā arī dienvidu pusē.

Tagad gan atliek noskaidrot ko sagaidīsim mēs – latvieši? Par salnām gan sinoptiķi izteicās visai skarbi šogad.. Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment