Novērtēs pat prasīgākie saldummīļi! Mājās vienkārši un ātri pagatavojama medus kūka

Man piparkūkas nebija garšojušas kopš bērnības – to specifiskā garša un smarža vienmēr likās pārāk intensīva.

Tāpēc gadiem ilgi izvairījos no to gatavošanas. Taču šoreiz nolēmu pamēģināt tikai sava vīra dēļ.

Viņš ļoti mīl piparkūkas un, kad jautāju, vai viņš gribētu, lai tās pagatavoju, viņš priecīgi pamāja ar galvu, sakot: “Ēsi?”.

Lai gan sākotnēji biju skeptiska, sāku ķerties pie darba. Sanāca tik labi, ka mainīju savu attieksmi pret piparkūkām. Šī recepte man patiesi atklāja jaunu garšu pasauli.

Saskaņā ar oriģinālo recepti, sastāvdaļu sarakstā bija jābūt melasei, kas ir klasisks piparkūku saldinātājs.

Diemžēl manā virtuvē tobrīd melases nebija, tāpēc izlēmu eksperimentēt un aizstāt to ar medu.

Tagad, kad rezultātu esmu nobaudījusi, varu droši teikt, ka šis risinājums bija veiksmīgs, un es nemaz nenožēloju šo izvēli.

Medus piešķīra piparkūkām maigu un patīkamu saldumu, kas ideāli saderēja ar citām sastāvdaļām, un es patiešām biju pārsteigta, cik garšīgi tās izdevās.

Tagad manas attiecības ar piparkūkām ir pilnībā mainījušās – tās ir kļuvušas par neatņemamu svētku sastāvdaļu.

Recepte, pēc kuras es vadījos, ir ļoti vienkārša un pieejama ikvienam.

Lai gan sākotnēji biju plānojusi to tikai vīra dēļ, tagad ar lielu prieku un gaidām tās gatavošu arī turpmāk. Ja arī jūs, tāpat kā es, esat bijuši skeptiski pret piparkūkām, iesaku pamēģināt šo versiju ar medu – iespējams, ka tas mainīs arī jūsu domas, tāpat kā manējās.

Sastāvdaļas 11*31 cm veidnei : Pamats sviests 120 grami tumši brūns cukurs 100g vanilīns (vai 1 tējkarote vaniļas esences) 1 grams olas 2 gab. Kviešu milti 450 grami paniņas vai rūgušpiens vai zema tauku satura jogurts 225 ml. medus (vai melase) 250 grami malta ingvera 1 ēd.k. cepamais pulveris (sasmalcināts) 1 ēd.k. malta kanēļa 1,5 tējk. sāls 1 tējk malti smaržīgie pipari 3/4 tējk. valrieksti 175 grami rozīnes vai žāvētas plūmes 160 grami Formas apkaisīšanai kakao pulveris 1 ēd.k. sviests 10 grami

Recepte : Lielā bļodā saputo mīksto sviestu ar cukuru un vaniļas esenci.

Pa vienai pievieno olas, pēc katras kārtīgi sakulot. Samaziniet ātrumu, pievienojiet miltus un nākamās 7 uzskaitītās sastāvdaļas. Jums vajadzētu iegūt viendabīgu mīklu.

Iemaisa sasmalcinātus riekstus, rozīnes un/vai žāvētas plūmes.

Kūkas pannu ieziež ar sviestu un pārkaisa ar kakao pulveri. Vai vienkārši pārklājiet to ar pergamentu. Mīklu lej veidnē (man ir 2 mazi).

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40-50 minūtes, līdz kūkā iedurtais zobu bakstāmais iznāk tīrs. Atdzesējiet pannā uz režģa 10 minūtes, pēc tam izņemiet no pannas un pilnībā atdzesējiet pirms pasniegšanas.

Leave a Comment