Klimata trakums sāksies augusta vidū: sinoptiķi paziņoja par jaunu prognozi vasaras beigām

Tomēr ārzemju sinoptiķi brīdināja par spēcīgiem pērkona negaisiem Austrumeiropas līdzenumā, augusta vidū. Dienu iepriekš stipras lietusgāzes jau bija bijušas vairākos reģionos.

Vietām bija vērojama ielu un iekšpagalmu applūšana – ilgstošas ​​lietusgāzes izraisīja nepieredzētu augsnes aizsērēšanu, tāpēc vietām zeme burtiski pazuda zem kājām.

“Spēcīgu negaisa mākoņu attīstību provocē atmosfēras frontu sistēmas, kas stiepjas no jūras krastiem līdz dažādām smailēm,” ziņoja ārzemju laikapstākļu centrs. 

Pēc sliktajiem laikapstākļiem laiks uz īsu brīdi uzlabosies, bet nedēļas pašā izskaņā reģionā iegriezīsies kārtējais nokrišņu mākonis, un ar jaunu sparu uzlādēsies pērkona negaiss.

Tagad gan atgādināsim, ka nedēļas vidū Latvijā ieplūdīs karsts gaiss, un jau trešdien vietām temperatūra var sasniegt aptuveni +30 grādus. Saskaņā ar ticamākajām prognozēm, šis karstuma vilnis varētu ilgt 2-3 dienas, ar maksimālo temperatūru pārsniedzot +30 grādus.

Karstajā laikā iespējama negaisu veidošanās, kas vietām var atnest spēcīgus vējus, intensīvu lietu un krusu.

Šajā nedēļas nogalē Latvijā laikapstākļus ietekmēs ciklons – sestdien un svētdien gaidāms brāzmains vējš, bieži līs un gaiss kļūs vēsāks, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien un piektdien debesis būs daļēji mākoņainas, vietām iespējami īslaicīgi nokrišņi un pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra sasniegs +23..+27 grādus, bet dažviet piekrastē tā nepārsniegs +21 grādu.

Lasi vēl: Kad laiks ir tikai 10 minūtes, es gatavoju Sarkanos salātus. Garšīgi, neparasti un sātīgi – gatavs, kamēr olas vārās

Sestdien un svētdien rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē, bet vietām piekrastē – līdz 18 metriem sekundē. Brīžiem līs, dažviet iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss. Gaisa temperatūra pazemināsies, un svētdiena būs nedēļas vēsākā diena, ar maksimālo temperatūru +17..+22 grādi.

Leave a Comment