Jūnijs un jūlijs būs traks. Meteorologi ir krasi mainījuši laika prognozes vasaras sākumam

Meteorologi prognozē neparastus laikapstākļus pirmajiem vasaras mēnešiem. Meteorologi ir vienisprātis, ka jūnijs un jūlijs laikapstākļu ziņā būs traki. Laikapstākļu anomālijas skars visu Austrumeiropas reģionu.

Papildus nenormāli karstam laikam sinoptiķi prognozē spēcīgas un biežas lietusgāzes. Tādējādi liels lietus daudzums, pēc meteorologu domām, jūnijā izkritīs visā Austrumeiropas reģionā. Jūlijā stipras lietusgāzes gaidāmas Baltijas valstu reģionā.

Tajā pašā laikā meteorologi norāda, ka 2024. gada vasara daudzos Austrumeiropas reģionos būs daudz siltāka nekā parasti. Piemēram, Baltijas valstīs šogad tiks pārsniegti arī iepriekš noteiktie temperatūras maksimumi.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Lasi vēl: Skudras vairs nenāks: iemesls ir divas sērkociņu kastītes ar neticamu līdzekli tikai par pāris centiem

Parasta vasara Latvijā raksturo augstas temperatūras, ko parasti pavada saulains laiks. Vidējā gaisa temperatūra svārstās no +20 līdz +25 grādiem pēc Celsija, bet dažkārt var sasniegt arī augstākas vērtības.

Lasi vēl: CSDD ir izplatījuši svarīgu paziņojumu par dažām maija dienām visiem autovadītājiem! Dažiem tas varētu nepatikt

Vasarā bieži notiek arī nelieli lietusgāzes un pērkona negaiss. Dienas ir garas un naktis īsas, sniedzot iespēju baudīt āra aktivitātes un dabas skaistumu.

Kopumā vasaras Latvijā ir salīdzinoši mērenas un patīkamas, tāpēc daudzi iedzīvotāji un tūristi izbauda āra aktivitātes un ceļojumus pa valsti.

Pievienojiet ūdenim šo populāro garšvielu, un grīda spīdēs tīra vairākas dienas

Saskaņā ar jaunākajām laika prognozēm laikapstākļi maijā var kļūt par īstu pārbaudījumu iedzīvotājiem, klimatiskā situācija pavasara beigās solās būt nestabila.

Gismeteo eksperti apstiprina, ka jaunās prognozes liecina par iespējamām laikapstākļu izmaiņām maijā visā valstī. Pēc viņu teiktā, mēneša sākums neliecina neko labu, īpaši eiropeiskajai daļai.

Sinoptiķi izziņo steigšus paziņojumu, ka tuvākās naktis būs skarbas! Iespējams pat ziemīgs laiks (baltic-course.com)

Lasi vēl: Vasara būs nenormāli traka: sinoptiķi brīdina par klimata trakumu, kurš gaidāms pēc 2 mēnešiem

Maija pirmajā pusē iedzīvotājiem vajadzētu sagaidīt ievērojamu atdzišanu. Pēc siltām dienām temperatūra pazemināsies līdz +8 grādiem pēc Celsija, kas saglabāsies visu nedēļas nogali.

Bet kas Latvijā gaidāms vasarā? Noskaidrosim!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment