Saraudinājis un izmetis uz Ielas: Populāra Latviešu dziedātāja atzīstas, ka Pauls pret viņu izturējies skarbi

Maestro Raimonds Pauls, latviešu komponists un pianists ar neaprakstāmu talantu, gūst atzīšanu ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām. Viņa mūzikas dāvanu pasaulē atzīmēja pati daba, kad viņš 12. janvārī svinēja savu 88. dzimšanas dienu. Tomēr, aiz šīs spilgtās personības slēpjas ne tik vien skaista melodija.

Dziesminiece Ieva Akuratere, arī viena no Latvijas izcilākajām māksliniecēm, atklāj, ka viņas attiecības ar Maestro Raimondu Paulu ir tālu no harmoniskām. Intervijā žurnālam “Ievas Stāsti”, viņa dalās, ka konfliktus ar Paulu izraisījuši dažādi faktori.

Ieva Akuratere izstāstīja intervijā raidījumam “Jautā – Jums”, kas notika 2020. gadā, par leģendāro dziesmu “Manai tautai (Palīdzi Dievs)”. Viņa dalījās, ka šī dziesma bija iezīmējusies ar spēcīgu emocionālu lādiņu, jo tā sniedza balsi tiem cilvēkiem, kuri bija spiesti pamosties Latvijas mīlestības un brīvības ikgadējās skūpsta apstākļos.

Šajā laikā tie, kas bija atstājuši savu dzimteni un šķērsojuši robežas, tika dažkārt skatīti ar aizdomām un sauktie par “pretvalstiskiem” elementiem. Tomēr šī dziesma kalpoja kā varenais atgādinājums par Latvijas sirds un dvēseles mīlestību, mudinot atgriezties pie saknēm un kļūt par tās neatņemamu daļu. “Manai tautai (Palīdzi Dievs)” ne tikai raisīja sajūtas un atmiņas, bet arī aicināja uz kopīgu sapratni un cieņu pret savu valsti – tā bija vēsts, kas uzsvēra brīvības būtisko nozīmi Latvijas dzīvē.

Vecmāmiņas noslēpumi: Šie 5 augi ir Hortenziju iznīcinātāji un to nevajadzētu stādīt to tuvumā

Raidījuma vadītājs turpināja interesi par Ievas viedokli un jautāja, kā viņa iedomājas, kādas būtu nepieciešamās pārmaiņas, lai Latvijā mēs paši varētu kļūt par saimniekiem un atkal iegūtu valsts kārtību un stabilitāti.

Ieva pārdomām piekrita, ka potenciāli būtu nepieciešama sieviete pie valsts stūres. Viņa izklāstīja savu viedokli, norādot, ka sievietes raksturīgi ir organizētas un rūpējas par mājsaimniecību, tāpēc tādas pašas prasmes varētu piemērot arī valsts vadīšanā. Viņa uzsvēra, ka sievietes, atšķirībā no vīriešiem, vairāk orientējas uz sadarbību un dialogu, nekā uz varas cīņu, kas, viņas skatījumā, varētu veicināt efektīvāku valsts pārvaldību. Tomēr vienlaikus Ieva norādīja, ka šis viedoklis ir tikai viens no daudzajiem iespējamajiem scenārijiem un ka veiksmīgas pārmaiņas prasa plašu un daudzveidīgu domāšanu un darbību.

Četri gadi ir pagājuši, un tagad, intervijā žurnālam “Ievas Stāsti”, Ieva atklāj, ka viņas attiecības ar Maestro Raimondu Paulu nav bijušas labvēlīgas. Tas raisa jautājumu par patiesajiem iemesliem šīm sliktajām attiecībām. Ko lai domā par šo situāciju?

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment