Vasara būs nenormāli traka: sinoptiķi brīdina par klimata trakumu, kurš gaidāms pēc 2 mēnešiem

Sinoptiķi brīdina par klimata trakumu, kurš gaidāms pēc 2 mēnešiem un ilgs vairākas dienas vai pat nedēļas no vietas. Meteorologi ir satraukti, tomēr saprot notiekošo. 

Prognozes liecina, ka 2024. gada vasara būs ārkārtīgi karsta. Meteorologi brīdina par bīstamām klimatiskām parādībām, īpaši siltajos valsts reģionos.

Ilgtermiņa prognozes liecina, ka temperatūra būs daudz augstāka nekā parasti. Nenormāls karstums aptvers gandrīz visu Austrumeiropas teritoriju – no centrālajiem reģioniem līdz Tālajiem Austrumiem.

Izpildi testu:

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 54%

0%

Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais vadītājs Vilfands norāda, ka nav vērts gaidīt vēsu vasaru. Lielākais karstums gaidāms Eiropas daļā, kā arī valsts ziemeļos un ziemeļrietumos. Turklāt pārmērīgs karstums būs vērojams arī ziemeļu daļā.

Galvenais gaidāmās vasaras apdraudējums ir augsts mežu ugunsgrēku risks.

Tāda pati situācija gaidāma arī šogad. Tas nozīmē, ka vasara klimata ziņā būs neprognozējama: iespējami intensīva karstuma periodi, postoši ugunsgrēki.

Naudas prognoze: 2024.gada 5.-12.maijam, visām zvaigžņu zīmēm

Lasi vēl: Diemžēl savās mājās atrasts Mi**s talantīgs aktieris, brālis, tēvocis un vienkārši labs cilvēks; izskan versija

Smogs ir atmosfēras piesārņojuma veids, kas veidojas, kad gaisā ir augsts piesārņojuma līmenis no dažādiem faktoriem, piemēram, automašīnu izmešiem, rūpnieciskajām emisijām, kūļu dūmiem un citiem piesārņotājiem.

Smoga veidošanos veicina arī meteoroloģiskie faktori, piemēram, temperatūras inversija, kad siltāks gaisa slānis atrodas virs aukstāka slāņa, kas veicina piesārņojuma uzsūkšanos un uzkrāšanos zemākajos atmosfēras slāņos.

Tomēr Latvijas sinoptiķi ceļ trauksmi uz nākošo nedēļu – lūk, kas gaidāms!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment