Jūnija sākums pamatīgi pārsteigs ar laikapstākļiem un diemžēl vajadzēs uz kādu laiku atvadīties no vasaras

Jūnija sākums pamatīgi pārsteigs ar laikapstākļiem un ļoti daudzus iedzīvotājus apbēdinās, jo diemžēl vajadzēs uz kādu laiku atvadīties no vasaras, karstuma un siltās saulītes. 

Latvijā lielgraudu krusa nav bieži sastopama, tomēr tā notiek reizi pa reizei, parasti vasaras mēnešos, kad ir spēcīgi negaisi.

Lielgraudu krusa veidojas spēcīgu konvektīvo mākoņu rezultātā, kad gaisa straumes spēj ilgstoši noturēt ledus gabalus mākoņa iekšienē, ļaujot tiem pieaugt līdz ievērojamam izmēram.

Šāda krusa var izraisīt būtiskus postījumus, bojājot automašīnas, ēku jumtus, lauksaimniecības kultūras un citus īpašumus.

Manas vecmāmiņas rituāls, kas palīdzēja gūt panākumus naudas jomā un var palīdzēt pat sasniegt bagātību

Lai gan lielākoties Latvijā sastopama sīkāka krusa, stipru negaisu laikā iespējama arī lielgraudu krusa, kas, lai arī reti, var būt bīstama un radīt ievērojamus zaudējumus.

Tests: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Jūnija sākumā gaisa temperatūra Latvijā nedaudz pazemināsies, un nākamās nedēļas vidū iespējams ievērojamāks temperatūras kritums, liecina jaunākās laika prognozes.

Šīs nedēļas otrajā pusē būs mainīgs mākoņu daudzums, un katru dienu veidosies lietus un negaisa mākoņi, kas vietām izraisīs stipras lietusgāzes un krusu, kā arī lokālas vētras. Nedēļas nogalē pieaugs arī nelielu virpuļviesuļu iespējamība. Pērkona lietusgāzes gaidāmas visos valsts reģionos.

Pūšot lēniem vējiem, gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +11..+17 grādiem, bet dienās maksimālā temperatūra būs +20..+27 grādi. Ceturtdien dažviet gaiss vēl sakarsīs līdz +29 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējo “Global Forecast System” prognozi, nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra vēl paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, bet piekrastē būs vēsāk.

Lasi vēl: 2024. gada jūnijā dzīve būs kā pasakā: Globa nosauca 4 zīmes, par kurām parūpēsies zvaigznes

Nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra dažās dienās, iespējams, nepārsniegs +13..+18 grādus. Atsevišķās naktīs temperatūra divu metru augstumā vietām var noslīdēt zem +5 grādiem, tādēļ iespējama salna zāles virskārtā.

No šodienas laikapstākļi Latvijā burtiski satrakosies un mums jārēķinās ar tā sekām!

Nākamnedēļ brīžiem gaidāms lietus un brāzmains vējš.

Diemžēl arī ārzemju meteorologi nesola neko labu. Viņi brīdina par to, kas tuvojās.. Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment