Jūnija sākums pamatīgi pārsteigs ar laikapstākļiem un diemžēl vajadzēs uz kādu laiku atvadīties no vasaras

Saskaņā ar prognozēm 2024. gada vasarā gaidāma vidējā temperatūra ap +25…+27°C, bet vidējā maksimālā temperatūra var sasniegt +35°C.

Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais direktors Vilfands norāda, ka gaidāmā vasara būs silta, taču jāņem vērā globālās sasilšanas radītās jaunās laika apstākļu normas katram mēnesim un reģionam. Ja prognozes būtu veiktas pirms diviem gadiem saskaņā ar iepriekšējām normām, vasaru varētu raksturot kā karstu.

Saskaņā ar Hidrometeoroloģijas centra datiem vasarā liela pozitīvu temperatūras anomāliju varbūtība gaidāma Austrumeiropā. Vasara būšot anomāli karsta.

Jūnijā gaisa sasilšana gaidāma par 7 grādiem augstāka nekā parasti vasaras sākumā.

2024. gada vasarā dienvidos tiek prognozēts saulains un karsts laiks, bet jūnijā iespējami neprognozējami laikapstākļi. Vasaras vidū gaisa temperatūra nostabilizēsies +25…+26 grādi pēc Celsija.

Vasaras sākumā Austrumeiropas centrālajā daļā gaidāmas saulainas dienas, kas mīsies ar lietavām, un iespējami īslaicīgi aukstuma periodi. Jūlijs būs silts un sauss, un vasaras beigās karstums palielināsies, bet rudens sākumā pakāpeniski mazināsies.

Vasaras sākumā mainīsies atmosfēras frontes, un temperatūra var pazemināties līdz +14…+15 grādiem pēc Celsija, gaidāmas pērkona lietusgāzes un vētras.

Lasi vēl: Pāragri mūžībā aizsaukts ietekmīgs aktieris; viņam bija vien 37 gadu

Jūlijā Melnās jūras piekrastē būs arī karstums un vēsas lietusgāzes, vakarpusē un naktīs gaidāmi nokrišņi. Vasaras vidū ūdens temperatūra paaugstināsies līdz komfortablajiem +20…+24 grādiem pēc Celsija, un augustā laiks sāks atdzist, vēstot par salīdzinoši siltu rudeni.

Ko nevajag stāstīt citiem cilvēkiem: austrumu gudrības

Leave a Comment